Des d'aquest mes de gener, l'Ajuntament gestiona de forma directa, a través de VISERMA, el servei de neteja viària. La remunicipalització del servei es duu a terme amb l'objectiu de donar un servei de millor qualitat augmentant les freqüències i reduint les molèsties.

">

L'Ajuntament dobla els mitjans destinats a la neteja viària

Última revisió 12-02-2021 15:05
09/01/2020

Neteja viàriaDes d'aquest mes de gener, l'Ajuntament gestiona de forma directa, a través de VISERMA, el servei de neteja viària. La remunicipalització del servei es duu a terme amb l'objectiu de donar un servei de millor qualitat augmentant les freqüències i reduint les molèsties.

Des d'aquest 2 de gener, l'Ajuntament gestiona de forma directa el servei de neteja viària municipal, després d'un procés que n'ha permès la remunicipalització amb l'objectiu de donar un servei de millor qualitat augmentant les freqüències i reduint les molèsties ocasionades. Al ple extraordinari del 23 de desembre es va aprovar definitivament i per unanimitat el canvi en la modalitat de gestió de prestació del servei que, a partir d'ara, estarà en mans de VISERMA.

Amb aquest canvi, l'Ajuntament assumeix el control total dels mitjans tècnics i humans que duen a terme el servei de neteja viària. En aquest sentit, ja s'ha adquirit nova maquinària menys sorollosa i més respectuosa amb el medi ambient. Ara per ara, l'Ajuntament disposa de nous bufadors elèctrics més silenciosos i de dues màquines escombradores més eficients, doblant així, els mitjans tècnics destinats a aquest servei.

Neteja viària Neteja viària

Pel que fa al personal s'ha passat de 5 a 8 persones (5, provinents d'ETT fins a la convocatòria de noves places). La nova maquinària i l'augment de personal ha de permetre una millora del servei que, per ara, es troba en procés d'ajust i redefinició que durarà al voltant de tres mesos. Aquests primers dies de l'any s'està realitzant un reconeixement i neteja a fons de tot el poble que es preveu que es completi d'aquí a 15 dies.

Aquest servei se suma al de recollida d'escombraries i voluminosos que ja gestiona l'empresa municipal VISERMA, la qual cosa ha de contribuir a una millor coordinació.