El dia Internacional contra l'Homofòbia, la Bifòbia i la Transfòbia a les escoles

Última revisió 17-05-2021 08:33
17/05/2021

Vilassar de dalt commemora el Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Bifòbia i la Transfòbia amb activitats a les escoles.

El dia 17 de maig se celebra el Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Bifòbia i la Transfòbia en commemoració de l'eliminació de l'homosexualitat de la llista de transtorns sexuals el 1990. Amb motiu d'aquesta commemoració, des de la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament s’han organitzat durant tot el mes de maig, 11 tallers adreçats a l’alumnat de primària i secundària del municipi.

A primària, es durà a terme el taller “A la varietat està el gust”, a càrrec de l’entitat Enruta’t, i estarà adreçat a l’alumnat de cinquè de l’escola Francesc Macià, i de sisè de l’escola Immaculada i l’IE Sant Jordi. L’objectiu d’aquests tallers és crear un espai on conèixer i donar visibilitat a lesbianes, gais, bisexuals, trans* i persones no binàries, a més de compartir vivències pròpies que ajudin els nens i nenes participants a reflexionar i qüestionar les rígides normes masclistes sobre la identitat de gènere i l’orientació afectiva sexual.

Pel que fa a l’educació secundària, es realitzarà el taller “L’armari…pels abrics!”, a càrrec de l’entitat Candela. Hi participarà l’alumnat de segon d’ESO de l’institut Jaume Almera, i de quart d’ESO de l’IE Sant Jordi. Aquests tallers volen ensenyar al jovent a viure la diversitat com un valor positiu i un repte enriquidor que tenim tots i totes per endavant. Els tallers giraran al voltant de la diversitat sexual i de gènere amb l’objectiu de prevenir la discriminació i l’assetjament escolar LGTBIfòbic.

En paral·lel a aquestes activitats, es penjarà la bandera LGTBI al balcó de l'Ajuntament.

Tallers igualtat
Tallers igualtat

Et pot interessar