Vilassar amb orgull!

Última revisió 21-06-2022 13:17
21/06/2022

El dimarts 28 de juny se celebra el Dia de l'Orgull LGTBIQ+ i Vilassar se suma a la commemoració amb un programa d'activitats sota el lema 'Vilassar amb Orgull'.

El 28 de juny de 1969 a la ciutat de Nova York va tenir lloc una batuda policial al local gai Stonewall Inn. Va ser la primera vegada que el col·lectiu gai es rebel·lava de forma contundent contra les batudes i la situació de repressió institucional i social que es vivia; en gairebé tres dies d'aldarulls es va ocasionar una autèntica batalla campal. Aquest fet va propiciar escollir aquest dia com a fet reivindicatiu i festiu per l'alliberament LGTBI.

Sota el lema Vilassar amb Orgull!, Vilassar se suma a la commemoració amb activitats online i presencials amb la divulgació i la reivindicació com a eixos principals. Entre les activitats d'aquests dies hi ha un Quiz online a l'Instagram de la Biblioteca can Manyer i una tarda d'activitats el mateix dia 28 amb tallers, batucada i conta contes. Aquest any, els actes s'allargaran fins a principis del mes de juliol amb una xerrada a la Biblioteca i una sessió d'Improshow a l'era de can Rafart. Com cada any, el balcó de l'Ajuntament lluirà amb la bandera LGTBIQ+.