Ràdio Vilassar de Dalt

La ràdio

RVD és l'emissora de ràdio municipal de Vilassar de Dalt. Amb quasi 30 anys d'història i amb un equip de col·laboradors regulars, és un dels organismes més actius del poble.

A  Ràdio Vilassar de Dalt hi tenen cabuda els programes més diversos, des de musicals a magazins d'humor o cultura, passant per programes divulgatius i projectes educatius tirats endavant, la majoria d'ells per voluntaris de la vila, així com les transmissions en directe de diferents esdeveniments que es fan al poble, principalment, els plens municipals, tot això combinat amb la programació adjunta de La Xarxa, on estem adherits fan una oferta a l'oient molt variada d'Informació i entreteniment

Podeu sintonitzar RVD al 97.4 de la Fm o a través d'Internet.

Ràdio Vilassar de Dalt va ser un projecte que va anar agafant forma de la mà d’un grup d’aficionats que l’any 1981 va crear la primera emissora local (Josep Casas – Juanjo – Josep Bassas), batejada com a RV-2. Al cap d’un temps, un amant de la ràdio esdevingué el filantrop de l’emissora. Amb la tutela del Sr. Josep Vidal i Fuertes, va anar creixent fins que va arribar a ser una de les emissores amb més cobertura del Maresme, en una època en què la ràdio local començava a envair el dial de l'FM, fins aleshores patrimoni exclusiu dels grans grups mediàtics.

A finals de 1986 l’esclat va ser tan gran que el departament de telecomunicacions de la Generalitat de Catalunya va tancar la nostra ràdio, tal com va passar amb més de 100 emissores que estaven en situació administrativa irregular en aquells moments. RV-2 va ser una de les darreres a desaparèixer. Durant gairebé 2 anys, l'Ajuntament va anar fent les passes necessàries per tornar a obrir el mitjà. Finalment, el dia 20 de novembre de 1988, va nàixer Ràdio Vilassar de Dalt, emissora municipal, i es va iniciar una nova etapa.

La nostra ràdio va cap als 30 anys de vida. El camí es va iniciar amb un fons musical, sense programació fixa. Es van fer diverses transmissions experimentals, ben acceptades pels ciutadans de la vila. Havia començat el procés per tal de formar un consell de gestió i una plantilla de col·laboradors per tirar endavant el projecte.

En el decurs d'aquests quasi 30 anys l'emissora ha passat per diverses etapes. La programació ha anat evolucionant amb la participació i el treball de molta gent, des de periodistes professionals a estudiants o aficionats al món de la ràdio, de totes les edats, pensaments i orígens

L'emissora s'ha adaptat a les noves tecnologies. En els darrers anys s'han informatitzat els estudis, una millora que, amb la professionalització d'una part del personal, ha permès implantar una programació estable i de millor qualitat.

Els serveis informatius han esdevingut l'eix fonamental del mitjà, però també els programes d´humor, magazins, debats i musicals de producció pròpia han estat i són signes d'identitat de la casa.

L'actualitat

A poc a poc Ràdio Vilassar de Dalt ha anat integrant-se a la rica vida cultural i política del poble. L’equip actual de la ràdio continua apostant per potenciar la informació i la cultura. Un mitjà de comunicació local ha de ser referent de servei i altaveu de la vida associativa i cultural del territori pel qual treballa. Per això estem estrenyent els llaços amb les entitats, associacions, institucions i persones del dia a dia del Vilassar del segle XXI.

Vivim alhora una nova revolució tecnològica amb la digitalització de les comunicacions. Ens estem transformant i obrint al món i ara, ja es pot escoltar Ràdio Vilassar de Dalt des de qualsevol lloc del planeta a través d’Internet.

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 19-04-2021 15:00