IMPORTANT: Normativa de seguretat Festa Major agost 2020

mesures seguretatLa Comissió de Festes ha eleborat un document estricte amb la normativa i les mesures de seguretat per poder gaudir d'una Festa Major presencial, però sense deixar de banda la protecció de la població davant la pandèmia de la Covid19. Així doncs, és important respectar-la per tal de poder assitir als diferents actes programats per aquesta edició de la Festa dels Sants Genís 2020.  

La crisi sanitària motivada per la covid19 ha tingut moltes conseqüències sanitàries, econòmiques, i socials. Per tal de protegir la població, s'han ajornat tots els actes públics dels darrers mesos i això també ha comportat greus problemes a les persones vinculades al món de la cultura i l'espectacle, entre d'altres.
En el moment actual (i sempre que no hi hagi un empitjorament), considerem que és el moment de tornar a programar actes festius per mantenir viu el món de la cultura i, alhora, perquè les veïnes i veïns de Vilassar, que han tingut un comportament exemplar en aquests mesos de confinament, pugin retrobar-se i gaudir plegats en el marc de la nostra festa major.
Però cal ser molt curosos i responsables i evitar que el relaxament i la no observança de les mesures de seguretat recomanades ens puguin retornar a una situació anterior que ningú desitja.  Per aquest motiu, hem preparat un gran programa de Festa Major, amb activitats dirigides a tots els públics i tots els segments en el qual hem fusionat les activitats previstes en ambdues festes en una de sola.

La festa se celebrarà sota unes mesures de seguretat que tot seguit detallem i que han de garantir un correcte desenvolupament de totes les activitats. Algunes activitats no es podran fer, també n'hi haurà de noves, i d'altres tindran alguna variació en el seu formal habitual. Els espais seran diferents, ha calgut cercar espais en què l'aforament màxim fes possible la realització de totes les activitats que proposem, tot garantint una espectacular festa major per la qualitat i diversitat dels actes programats.
Apel·lem al sentit comú dels vilassarencs i vilassarenques, advertint que l'incompliment d'aquestes normes suposarà l'expulsió automàtica dels actes de les persones que no segueixin les mesures de seguretat establertes, i arribant a la suspensió total del concert o activitat si això fos necessari.



Mesures de seguretat Festa Major Sants Genís 2020:

1) Amb caire general, es vetllarà per que en cap cas es superin els aforaments màxims permesos, mantenint sempre les mesures de seguretat recomanades.
2) Hi haurà control d'accés a les activitats i concerts.
3) Pel que fa a concerts i àpats populars, caldrà fer compra / reserva d'entrades / tiquets de forma anticipada. En cap cas es vendran entrades / tiquets el mateix dia de l'activitat / concert.
4) A l'entrada es comprovarà la temperatura corporal i no es permetrà la entrada a persones amb una temperatura corporal superior als 37 º.
5) Hi haurà punts amb dispensadors de gel hidroalcohòlic en diverses ubicacions.
6) Serà obligatori portar sempre mascareta segons la normativa vigent.
7) Els concerts es desenvoluparan en espais suficientment amplis per mantenir les distàncies de seguretat recomanades. Es posaran cadires mantenint aquestes distàncies i es farà en grups per tal de garantir un adequat nombre de passadissos interiors que permetin el lliure moviment sense riscos. Preveient que moltes persones no vulguin seguir el concert assegudes, es demana que si això passa segueixin l'activitat dretes sempre de forma estricta davant la cadira. Quan les persones abandonin la seva cadira (per anar a la barra o d'altres), hauran de dur posada de forma correcta la mascareta.
8) Els concerts i àpats populars comptaran amb servei de barra on s'observaran totes les mesures de seguretat necessàries.
9) Venda anticipada / reserva de tiquets / entrades: en la publicació del programa de festa major, en els propers dies, es comunicaran de forma concreta i detallada els canals de venda per a cada concert / àpat popular:
-El preu dels àpats populars serà l'habitual de cada any, i la venda  de tiquets es farà en establiments comercials de Vilassar que es comunicaran dins el programa.
-Els concerts tindran un preu simbòlic. Els beneficis es destinaran a accions de caire social a persones afectades per la crisi conseqüència de la covid19. Les entrades es vendran a través d'una plataforma on-line especialitzada que es comunicarà al programa. Hi haurà un termini de venda d'entrades preferent per a veïnes i veïns de Vilassar.
-Es podran comprar un màxim de 2 entrades per persona.
-Recomanem assistir amb antelació als concerts / activitats, per tal d'evitar aglomeracions no desitjades als accessos.10)Hi haurà seguretat privada contractada expressament per ajudar tothom en el que calgui, i que verificarà que totes les mesures de seguretat es desenvolupen de forma adequada.
11) Les cadires dels concerts estaran col·locades abans de l'inici i hauran estat desinfectades. Igualment, en acabar el concert es tornaran a desinfectar.
12) Les taules i cadires dels àpats populars també estaran col·locades i desinfectades amb suficient antelació.
13) Es demana que ningú que no tingui entrada vagi als accessos dels concerts, no podran entrar i això podria comportar aglomeracions innecessàries.
14) Es demana calma en els accessos, tant a l'entrada com a la sortida dels concerts.
15) La no observança d'aquestes mesures per part d'alguna persona podrà comportar l'expulsió del concert / activitat en qüestió, i si això és general, el concert o activitat serà automàticament suspès.
16) Àpats populars: és convenient que les persones ocupin els seients amb certa antelació, i els àpats se serviran a taula. Únicament caldrà anar a la barra per comprar les begudes. Hi haurà temps i espai suficient per evitar aglomeracions.
17) Demanem col·laboració i comprensió a tothom, indispensable perquè tot vagi com desitgem.
18) Aquest reglament s'anirà actualitzant en funció de les variacions legislatives que eventualment es puguin produir i que s'aniran comunicant.

07/07/2020
Fins el 31/12/2021
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 12-02-2021 11:55