Diverses àrees de l'Ajuntament i entitats de Vilassar de Dalt han organitzat activitats ben diverses per celebrar el 8 de març, Dia Internacional de les Dones, actes que han culminat amb la lectura de la declaració institucional del 8 de març aquest divendres al migdia.

">

Vilassar commemora el Dia Internacional de les Dones

Última revisió 12-02-2021 15:58
08/03/2013

Dia dones 2013 1Diverses àrees de l'Ajuntament i entitats de Vilassar de Dalt han organitzat activitats ben diverses per celebrar el 8 de març, Dia Internacional de les Dones, actes que han culminat amb la lectura de la declaració institucional del 8 de març aquest divendres al migdia.

Paquita Cervera i Xaro Mariscal han estat les encarregades de llegir la Declaració Institucional del 8 de març de 2013 de l'Institut Català de les Dones aquest divendres al migdia en un acte a la Plaça de la Vila.

Dia Dones 2013 2 Dia Dones 2013 3

En la declaració institucional d'aquest 2013 s'insisteix en el paper principal de les dones en la societat catalana, més enllà de les estadístiques i les quotes de representació. El text, elaborat per l'Institut Català de les Dones planteja la necessitat de posar al capdavant d'una nova societat catalana el talent que cada dia les dones aporten a la vida pròpia i a la dels altres per tal que Catalunya es converteixi, també, en un exemple de la consecució d'un país que es defineixi també en femení.

Durant tota la setmana, diverses entitats vilassarenques i àrees de l'Ajuntament han organitzat activitats ben diverses per tal de commemorar el 8 de març.

La tertúlia setmanal de Can Rafart es va centrar en la figura de la Neus Català i el paper de les dones deportades i a l’exili. Una tertúlia que va comptar amb la presència de la historiadora vilassarenca Lídia Segalés.

Dia Dones 2013 4 Dia Dones 2013 5

La sala dels sofàs de Can Rafart també va ser l'escenari de la presentació del llibre de poesia Interiorisme de la vilassarenca Cristina Pérez a càrrec de la pròpia autora i Joan Abril.

Durant la setmana també hi ha hagut temps per a activitats esportives, com una classe oberta d'Aquaeròbic, tallers i xerrades.

Podeu consultar el programa d'actes clicant aquí.