Vilassar de Dalt ja gaudeix  d’un nou espai cultural privilegiat, la biblioteca de can Manyer. Més de 600 persones van visitar les seves instal•lacions durant la inauguració que va tenir lloc dissabte 13 de desembre a la tarda i que va estar presidida pel conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell.

">

La nova biblioteca de can Manyer ja és una realitat

Última revisió 12-02-2021 15:58
15/12/2014

inauguració nova biblioteca can ManyerVilassar de Dalt ja gaudeix  d’un nou espai cultural privilegiat, la biblioteca de can Manyer. Més de 600 persones van visitar les seves instal•lacions durant la inauguració que va tenir lloc dissabte 13 de desembre a la tarda i que va estar presidida pel conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell.

Una de les fàbriques més emblemàtiques del Vilassar tèxtil va obrir les portes el passat dissabte reconvertida en la nova biblioteca del municipi. Amb una superfície de 1.649 m2, el nou espai sociocultural gaudeix d’unes instal•lacions privilegiades per a la lectura, la consulta, l’estudi i dedicades a activitats diverses organitzades per la biblioteca.

La inauguració es va formalitzar el passat dissabte 13 de desembre amb el tancament simbòlic de l’antiga biblioteca Pau Piferrer a càrrec de la directora, Isabel Coma, i la bibliotecària, Anna Maria Mas acompanyades pel membres del Club de Lectura. L’acte simbòlic va culminar amb el lliurament a l’alcalde per part d’un membres més grans del Club de Lectura, Manel Villagrassa, i un dels usuaris més petits de la biblioteca, Xavier Soriano, d’un llibre on hi consta el primer registre de préstec que va fer la biblioteca Pau Piferrer. Un espai ja tancat que ha donat servei amb aquest nom des del 25 d’agost de 1981.

inauguració nova biblioteca can Manyer

inauguració nova biblioteca can Manyer

inauguració nova biblioteca can Manyer

inauguració nova biblioteca can Manyer

La oficialitat a l’acte la van posar el conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, i el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, que van acompanya l’alcalde de Vilassar, Xavier Godàs, en un dia tant significatiu pel municipi. Les tres personalitats van fer els parlaments institucional d’un acte conduït per Manel Brun. Tot seguit, es van obrir les portes de la nova biblioteca de can Manyer per poder visitar-ne les instal•lacions. Les Aules de Música i de Teatre van amenitzar la inauguració enmig d’una gran expectació del públic assistent.

inauguració nova biblioteca can Manyer

inauguració nova biblioteca can Manyer

inauguració nova biblioteca can Manyer

inauguració nova biblioteca can Manyer

Acabat el recorregut, el conseller Mascarell, el president de la Diputació, l’alcalde i el regidor de Cultura, Xavier Yelo, van signar el llibre d’Honor de la biblioteca per deixar constància d’aquest dia que marca l’inici de la nova història de la nau de can Manyer.  

Dades d’interès de la biblioteca de can Manyer

La biblioteca és de titularitat municipal, s’incorpora a la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Província de Barcelona i està integrada en el Sistema de Lectura Pública de Catalunya (SLPC). A partir d'aquest dilluns 15 de desembre ja es podran sol·licitar els carnets de préstec de la nova biblioteca. Als nous usuaris se'ls obsequiarà amb un llapis i un punt de llibre.  De la mateixa manera s'explicarà el funcionament de la màquina d'autopréstec.

L’horari d’obertura és de 34 hores i mitja setmanals que es distribueixen els matins de dimecres, divendres i dissabtes de 9:30 a 13:30 hores i les tardes de dilluns a divendres de les 16 hores a les 20:30. Ofereix els serveis propis de biblioteca pública i compta amb un fons de 17.683 volums, 3.200 audiovisuals, 60 títols de publicacions periòdiques i 5 diaris. La direcció de la biblioteca és a càrrec d’Isabel Coma Villagrasa, el correu electrònic és b.vilassard.cm@diba.cat i el telèfon 93 753 09 52

Per seguir tota l’actualitat de la biblioteca ho podeu fer a través del twitter @BiblioManyer i del facebook Biblioteca Can Manyer.

El projecte de la biblioteca ha anat a càrrec de l’estudi Dilmé & Fabré Arquitectes, que ha resolt la funcionalitat de l’espai amb una organització racional, clara i diàfana de les dues plantes de la nau en què es distribueixen cinc zones diferenciades: zona d’acollida i promoció, zona general, zona infantil, zona de treball intern, i zones logístiques i de circulació.