Aquesta setmana han començat el treballs d’arranjament dels terrenys on s’ubicarà el nou refugi d'animals que acollirà gossos i també gats.

">

El nou refugi d'animals de companyia es trasllada al polígon de Vallmorena

Última revisió 12-02-2021 15:58
11/12/2014

espai d'esbarjo per a gossos

Aquesta setmana han començat el treballs d’arranjament dels terrenys on s’ubicarà el nou refugi d'animals que acollirà gossos i també gats.

Actualment el refugi d'animals municipal, gestionat per l'associació ADEA, es troba en uns terrenys de lloguer a la zona de cal Senyor, molt distants del nucli urbà i en una zona de molt difícil accés. Les instal·lacions han quedat obsoletes i requereixen d’ importants i reiteratives reparacions que les fan poc operatives i generen una despesa constant pel consistori. És per aquest motiu, i tenint en compte que és un servei municipal obligatori de prestar, que l'Ajuntament ha apostat per la creació d'un nou refugi en terrenys de propietat municipal al polígon de Vallmorena. La inversió realitzada ara, de prop de 30.000 euros, s’amortitzarà completament en 4 anys, en la mesura que no s’hauran de preveure les despeses de lloguer ni arranjaments estructurals imputables a l’actual equipament. D’altra banda, amb el nou equipament proposat s’aconsegueixen dues millores significatives. D’una banda, s’apropa el servei a la població, fet que millorarà la gestió dels animals abandonats o perduts, i facilitarà les possibles adopcions; de l’altra, l’equipament inclourà una zona per a gats abandonats o de carrer, que d’aquesta manera podrem concentrar i gestionar en un lloc en comptes que corrin per diverses zones del poble, amb les consegüents molèsties associades.  

Les obres del nou refugi vénen acompanyades de la posada en marxa de tres espais d’esbarjo o socialització de gossos, a can Rafart, La Fornaca, i can Nolla. D’aquesta manera s’amplien les possibilitats de gaudir de la companyia i la relació amb els gossos. I, en conseqüència, també es reforçaran les campanyes per a la regularització censal dels animals de companyia i de control del bon ús de la via pública en el passeig diari amb els animals. Hi haurà zero tolerància a les defecacions incontrolades.

espai d'esbarjo per a gossos

espai d'esbarjo per a gossos

Pel que fa a les zones d’esbarjo per a gossos, es tracta d’espais públics on els animals poden córrer, jugar i relacionar-se amb altres gossos sense estar lligats. Aquestes zones, amb una superfície d’entre 300 i 500 m2, estaran tancades, tindran un paviment drenant i estaran dotades de papereres i bancs.

La normativa aplicable a les zones d’esbarjo és l’Ordenança municipal de tinença d’animals, exceptuant el fet de poder tenir el gos deslligat. La normativa de seguretat i higiene d’obligat compliment és:

- Els gossos potencialment perillosos han d’anar sempre lligats i amb morrió i cal disposar de llicència per a la seva tinença i conducció.   

- És obligatori recollir els excrements i dipositar-los a les papereres de la zona.

- Cal mantenir la zona neta i en bones condicions.

Al costat de cada portella d’accés hi haurà rètols informatius de la normativa d’ús.


cartell zona esbarjo gossos