Un any més, la Fira del Bolet de Vilassar de Dalt ha sobrepassat les expectatives dels seus organitzadors. Més d’un miler de persones es van congregar a la vila per gaudir d’un dels actes més destacats i reconeguts del món boletaire al nostre país.

">

Vint-i-cinc anys de bolets a Vilassar de Dalt

Última revisió 12-02-2021 15:59
27/10/2014

Fira boletUn any més, la Fira del Bolet de Vilassar de Dalt ha sobrepassat les expectatives dels seus organitzadors. Més d’un miler de persones es van congregar a la vila per gaudir d’un dels actes més destacats i reconeguts del món boletaire al nostre país.

Han passat 25 anys del naixement dels Amics dels Bolets i any rere any han aconseguit situar Vilassar en el mapa boletaire de Catalunya. El treball constant i la bona organització fan possible aconseguir xifres de visitants que volten el miler de persones, tal i com ha passat en aquesta passada edició. Un edició especial pels Amics dels Bolets que l’han viscut com una de les més emotives després d’anunciar que deixen pas a noves generacions en l’organització d’un dels esdeveniments més populars de la vila. Tot i que mantenen el seu compromís de seguir endavant amb la mostra i la fira, no ho faran amb el tastet de bolets, ja que els suposa un gran esforç i molts dies de feina intensa. És per aquest motiu que han demanat voluntaris que els agafin el relleu i així poder seguir gaudint de l’esparracada de bolets.

Fira bolet

Fira bolet

L’alcalde Xavier Godàs, va ser l'encarregat d’inaugurar la fira d’enguany acompanyat de regidors i regidores del consistori; del  president de l'associació d'Amics del Bolets de Vilassar de Dalt, Manel Monjonell; la Pubilla de Vilassar, Maria Marín i el Director gerent del Consorci de Promoció Turística, Josep Lluís Martí.

Fira bolet

Fira bolet

Fira bolet

Fira bolet

Un any més, el carrer Marquès de Barberà es va omplir de gom a gom per acollir les més de cinquanta parades de productes diversos, des dels més artesanals, els inevitables bolets, els embotits i formatges, passant pels cistells, les castanyes o les diverses parades de col·lectius del municipi.  

El Museu va ser, un any més, l’emplaçament de la mostra que dóna a conèixer les diferent espècies de bolets i especifica el seu nom científic i popular. Aquest any, la mostra recollia tots els cartells de la seva història i un panell d’imatges de com va començar tot plegat. El tastet de bolets, un dels atractius de la fira, va omplir el pati del museu durant tot el diumenge.

Fira bolet

Fira bolet

Fira bolet

Fira bolet


BOLET D'OR 2014

Al migdia, i com sempre en l'entorn del pati del Museu durant el tradicional tastet, va ser el moment del lliurament del Bolet d'Or 2014 que va anar a mans del vilassarenc Joan Roca i Rubies. El president dels Amics dels Bolets, Manel Monjonell, va destacar l’estima que ha mostrat sempre pel poble i la seva constància i treball al costat de la seva dona, la Rosa Maria Prats, per engegar i mantenir les sardanes a Vilassar de Dalt.   

BOLET D'OR

BOLET D'OR