Per tercer any consecutiu l'Ajuntament de Vilassar de Dalt -a través dels Serveis Socials- ha atorgat beques de menjador escolar a menors de famílies del municipi amb situació d’extrema vulnerabilitat. A través d'aquestes ajudes, 14 menors del municipi tenen accés des del passat dia 23 de setembre al menjador escolar de l'Escola Francesc Macià.

">

14 infants reben beques menjador pel curs 2014-2015

Última revisió 12-02-2021 15:59
10/10/2014

menjadorPer tercer any consecutiu l'Ajuntament de Vilassar de Dalt -a través dels Serveis Socials- ha atorgat beques de menjador escolar a menors de famílies del municipi amb situació d’extrema vulnerabilitat. A través d'aquestes ajudes, 14 menors del municipi tenen accés des del passat dia 23 de setembre al menjador escolar de l'Escola Francesc Macià.

L'ajuntament reprèn les beques de menjador amb l'objectiu de continuar col·laborant a millorar la situació de crisi alimentària que viuen algunes famílies i menors del municipi que no poden esperar a la concessió de les beques menjador que atorga la Generalitat, que el curs passat van començar a ser efectives al mes de gener.

Aquestes beques s'atorguen amb la col·laboració de l'empresa de càtering 7 i tria, que el curs passat ja va rebaixar el preu del menú per a aquestes famílies i que mantindrà també durant aquest nou curs 2014/15.

La situació econòmica d'aquestes famílies, així com el retard en la percepció de les beques menjador de la Generalitat, impliquen la necessitat de garantir l'accés d'aquests menors al menjador escolar, possibilitant així el dret a l'alimentació dels infants del municipi en situació d'extrema vulnerabilitat. En aquesta mateixa línea durant els mesos de juliol i agost aquestes famílies han rebut un increment del suport de productes alimentaris que reben durant el curs escolar a través del Projecte Fresc per Tothom, per tal de poder continuar garantint des de les seves llars l'alimentació del seus fills.

Igualment, l'Ajuntament ha becat, conjuntament amb la Fundació Pere Tarrés i el Club d'Esplai Vilassar de Dalt, un total de tres menors per la realització de colònies d'estiu organitzades per la Fundació Catalana de l'Esplai, per tal de garantir l'accés a recursos normalitzats a aquells menors de famílies amb més dificultats.

Finalment, 5 menors més han estat becats per tal de realitzar Casals d'Estiu organitzats per les AMPA's de les Escoles Francesc Macià i Nova Immaculada i amb la col·laboració de les empreses Kitxalla i Naïfar, organitzadores dels respectius Casals, que van col·laborar amb la rebaixa del preu de les places d'aquests menors. La participació en els Casals, va permetre el doble objectiu d'afavorir la participació dels menors en les activitats d'estiu i tenir accés al menjador del Casal, per tal d'assegurar-ne la correcta alimentació durant l'estiu.