Més d’un centenar de veïns i veïnes de Vilassar es van reunir, dimarts al vespre, a la Sala Polivalent de Can Rafart per escoltar i debatre, de la mà de l’alcalde, les informacions sobre el futur Complex Funerari.

">

Celebrada la primera reunió sobre els serveis funeraris projectats a Vilassar de Dalt

Última revisió 12-02-2021 15:59
23/07/2014

reunio veïns crematoriMés d’un centenar de veïns i veïnes de Vilassar es van reunir, dimarts al vespre, a la Sala Polivalent de Can Rafart per escoltar i debatre, de la mà de l’alcalde, les informacions sobre el futur Complex Funerari.

La preocupació principal dels veïns i veïnes que van assistir a la reunió va ser la presència d'un servei d'incineració en el marc d'un nou equipament funerari que inclou els  serveis de tanatori i cementiri. La majoria d'intervencions del públic assistent mostraven preocupació per les suposades emissions contaminants de la cremació. Altres intervencions discutien sobre el model de poble que implicava el projecte de nous serveis funeraris, sigui perquè Vilassar destacaria en el Maresme per uns serveis que no agraden tothom, sigui perquè la prestació de serveis funeraris pren en el projecte la fórmula de gestió indirecta, mitjançant concurs públic.


L'Equip de Govern, de la seva banda, ve defensar la necessitat del projecte en termes de servei públic, i el rigor de la normativa medi ambiental en el control d'activitats d'aquesta mena. D'aquest debat en va sorgir una doble proposta: l'alcalde va insistir que pel que fa a la preocupació per les emissions és necessari un debat públic serè que confirmi o desmenteixi aquest supòsit, fet necessari i possible per desfer dubtes i temors. El llarg procés administratiu de concreció del projecte de nou complex funerari permet organitzar aquest debat col•lectiu, fonamentat en dades i expertesa científica. D'altra banda, el públic assistent majoritàriament proposà l'organització d'una consulta sobre el servei proposat. L'alcalde es va comprometre a afrontar-la, raó per la qual caldrà seguir el procés legal establert per aquesta qüestió. I va insistí en el fet que una consulta ha d'estar informada per un debat fonamentat en el coneixement i en les dades disponibles.