Nou complex funerari

">

L'Ajuntament adjudica la gestió dels futurs serveis funeraris de Vilassar a l'empresa Complex Funerari Maresme SL

Última revisió 12-02-2021 15:59
02/07/2014

El nou complex funerari es construirà als terrenys de Vallmorena, a sota l'actual camp de futbol, i es composarà d'un cementiri, un tanatori, un crematori i un aparcament gratuït.

Nou complex funerari

Nou complex funerari

Dimarts al matí, l'alcalde Xavier Godàs i dos representants de Complex Funerari Maresme SL., Josep Maria Mons i Ana Maria Gassió, han signat el contracte d'adjudicació per a la gestió del cementiri municipal i els serveis funeraris de Vilassar de Dalt. Amb l'adjudicació d'aquesta concessió a 50 anys, l'Ajuntament ingressarà 1.200.000€.

signatura contracte complex funerari

signatura contracte complex funerari

La proposta arquitectònica del nou complex va encaminada a crear un espai poc convencional, modern i envoltat de vegetació que aprofitarà les característiques del terreny per construir en diferents nivells i, aprofitar així, les vistes al mar.
En aquest sentit, els nivells inferiors albergaran el cementiri que oferirà nínxols, tombes i un  columbari, i al nivell superior s'hi ubicarà l'edifici del tanatori i crematori que per la seva disposició no oferirà vistes directes als nínxols, sinó a cobertes enjardinades. Es proposa un cementiri paisatgístic, entès com uns petits jardins geomètrics d'alçades variables i que potenciïn petits racons individuals.
L'objectiu és crear un espai obert que trenqui amb la imatge d'un cementiri tradicional jugant amb la llum, el paisatge i la creació de molts espais verds. Està previst que es obres del nou complex comencin a la tardor i s'allarguin uns 15 mesos. 
 
Amb la construcció d'aquest nou complex funerari, que s'ha d'inaugurar a principis del 2016, Vilassar de Dalt serà un punt més de referència al costat de Mataró i Badalona

Pel que fa a l'actual cementiri, la gestió passarà a mans de la mateixa empresa i seguirà funcionant com fins ara. Des del mes de maig, tècnics de la brigada municipal, hi estat fent tasques de condicionament com el repintat de parets, arranjament de zones enjardinades i de reparacions generals del recinte. Aquest dimecres al matí, l'alcalde Xavier Godàs i la regidora de Via Pública i Manteniment, Imma Ninet, han visitat el recinte per veure com evolucionen els treballs i què manca per millorar-ne l'estat general.

cementiri antic

cementiri antic