Tot és a punt perquè aquest divendres engegui una nova edició del festival Revela-T, l’únic festival del món dedicat a la fotografia analògica. L'acte de presentació tindrà lloc a les 7 de la tarda a l'edifici de la nova bibiloteca de can Manyer.

">

Divendres esclata el Festival Revela-T 2014, un homenatge a la fotografia analògica

Última revisió 12-02-2021 15:59
29/05/2014

logo revela'tTot és a punt perquè aquest divendres engegui una nova edició del festival Revela-T, l’únic festival del món dedicat a la fotografia analògica. L'acte de presentació tindrà lloc a les 7 de la tarda a l'edifici de la nova bibiloteca de can Manyer.

El Revela-T 2014 comptarà, entre el 30 de maig i l’1 de juny, amb 20 exposicions amb firmes de primera línia mundial, 30 microexposicions en aparadors del municipi, 4 xerrades d’artistes i col•leccionistes, 3 tallers tècnics, 2 trobades d’especialistes, una fira comercial amb 21 estands i un fotomercat. Entre les exposicions destaquen les “Peces selectes” dels fons analògics de les galeries Valid Foto i Tagomago; “En elogi a l’Arte Povera fotogràfic” de Ribas Prous; la de Ca l’Isidret Edicions (amb Aleix Plademunt, Roger Guaus i Juan Diego Valera), Xose Gago, Josep Guiolà, Lola Montserrat, Paola de Grenet, Berta Vicente, Salva López, Ignasi Lopez, Ramon Casanova i Jorge Egea, Lea Tyrallová, Montse López, Andrei Farcasanu, Daniel Samanns o la del col•lectiu “Hablando en Plata”.

Revelat minuter

També en el terreny expositiu aquest any el Revela-T incorpora microexposicions en 30 comerços del municipi, que tindran cadascun al seu aparador una petita mostra d’obres de sengles fotògrafs aficionats. I també exposaran els 180 alumnes d’escoles vilassarenques que el mes d’abril passat van fer un taller de fotografía estenopeica amb l’expert Ilan Wolff. Finalment se celebrarà a la glorieta de Can Rafart una fira d’art on una quinzena d’autors vendran la seva obra.

L’altre gran argument del festival seran les xerrades (totes elles dissabte 31 de maig a Can Manyer). La primera de les xerrades ens mostrarà el punt de vista dels galeristes i anirà a càrrec Fernando Peracho, Vicenç Boned i Xénia Bagué, de les sales Valid Foto, Tagomago i la Parada. Seguidament la consultora de CCCP-io Magdalena Ramírez (Lu Lantana) oferirà una xerrada sobre eines per donar visibilitat a la nostra obra fotogràfica. Dissabte a la tarda arribarà un dels reclams principals del Revela-T 2014, la xerrada Gabino Diego, actor i col•leccionista,que ens parlarà de “L’aventura del col•leccionisme fotogràfic”. Tancarà la jornada Alfonso de Castro amb la ponència “Fotografia estereoscópica. El mundo en 3D”.

En un àmbit més especialitzat, el Revela-T inclourà també dues trobades de dos col•lectius molt singulars: una de col•lodionistes (el col•lodió humit és una tècnica de revelat creada el segle XIX) i una altra de fotògrafs minuters, que oferiran al públic de fer-se retrats al carrer com es feia antigament de manera artesanal en algunes ciutats. Cal destacar també la realització de diferents tallers que es duran a terme a Barcelona: com el de Xose Gago Pesqueira sobre carbó directe (30 de maig a l'Espai Nag) i el de Ramón Casanova d’aiguagrames a l’IEFC.

Finalment es duran a terme dues instal•lacions artístiques de gran format que el públic podrà presenciar in situ: “La imatge construïda”, en què el fotògraf Faustí Llucià convertirà la Sala de Plens de l’Ajuntament en una immensa caixa fosca, i “Inventari”, del francès Guilhem Senges, que instal•larà la seva furgo-càmera a Can Rafart, on construirà una gran composició fotogràfica.

El Revela-T inclourà també la seva part comercial: dissabte i diumenge hi haurà al carrer Quintana una fira amb 21 estands i on vendran els seus articles cases com Casanova Fotografia, Lomography o el Laboratori Kitoli.

I en el vessant més lúdic, cal destacar la nit de dissabte que tindrà lloc a can Rafart i on actuaran The Funktoniks, Cop de Teatre (amb Carla Forns&The Pinkladies), ContagiAR-T i els DJ’s Edu i Nemo. Així mateix, hi haurà dinars i sopars populars dissabte 31 de maig i diumenge 1 de juny. Tot plegat en un parc de can Rafart que estarà presidit, mentre duri el festival, pel cavall gegant de la Cia Antigua & Barbuda, que enguany encapçalava la cavalcada de Reis de Barcelona.

Més informació a www.revela-t.cat i premsa@revela-t.cat