El Festival Laietania a Vilassar de Dalt

Última revisió 12-02-2021 15:59
26/05/2014

Els ritus dels enterraments romans, les tasques d'un terrissaire romà i la Gladiatura és tot el que va donar a conèixer el Festival Laietania a Vilassar de Dalt.

Els ritus dels enterraments romans i les tasques d’un terrissaire romà va ser el que van descobrir els més de 500 alumnes que van assistir  el passat divendres a les visites teatralitzades organitzades en el marc del Festival Laietania. Les tombes de les pistes d’atletisme i els forns romans de la Fornaca van ser les ubicacions on es van desenvolupar les teatralitzacions, espais idonis perquè els nens i nenes entenguessin in situ com esdevenien els fets a l’època romana.  

Teatrelització tombes

festival laietania escoles forns

D’altra banda, dissabte a la tarda els forns romans també van ser escenari d’una mostra de Gladiadors. Els assistens van poder conèixer de primera mà què és la Gladiatura, el Ludus i la figura del Lanista, la procedència dels Gladiatores, com s’esdevé Gladiator, com era l’Escola de Gladiatura: el procés aprenentatge, l’entrenament, la dieta i cura mèdica, les armaturae i els seus 4 tipus més importants: el Retiarius, l’Hoplomachus, el Thraex i el Murmillo. Tot plegat va acabar amb i acabar una llita de Gladiadors.

gladiadors tanit

gladiadors tanit

Foto: Tanit                                                         Foto: Tanit