El Govern ha aprovat la declaració com a bé cultural d'interès nacional (BCIN), en la categoria de monument històric, el teatre La Massa de Vilassar de Dalt. També s’ha declarat l’entorn de protecció d’aquest edifici.

">

El teatre La Massa de Vilassar de Dalt, declarat bé cultural d'interès nacional

Última revisió 12-02-2021 15:59
05/03/2014

Teatre la massaEl Govern ha aprovat la declaració com a bé cultural d'interès nacional (BCIN), en la categoria de monument històric, el teatre La Massa de Vilassar de Dalt. També s’ha declarat l’entorn de protecció d’aquest edifici.

La Massa es troba situat al bell mig de la població, a la plaça del teatre.  Va ser construït entre el novembre del 1880 i març del 1881. El que destaca de l'edifici és la gran volta catalana que corona el centre de la sala, conformant un diàmetre de 20 m.  feta amb rajola catalana mitjançant la tècnica del maó de pla. L'ús de les columnes de fosa i de la tècnica de la volta es repeteix en tot el perímetre del teatre on s'ubiquen les llotges. El teatre pren importància per ser un dels pocs edificis realitzats per l'arquitecte Rafael Guastavino a Catalunya abans de ser un dels constructors més prolífics dels Estats Units de finals del s. XIX i principis del XX.
Actualment és l'equipament escènic que constitueix un dels centres neuràlgics de l'activitat cultural i artística de la vila.
Aquesta declaració arriba després que el 22 de gener de 2014 la Direcció General d'Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni va emetre informe favorable a la incoació de l'expedient per a la declaració de bé cultural d'interès nacional, en la categoria de monument històric, a favor del Teatre La Massa, a Vilassar deDalt, i de delimitació del seu entorn de protecció.

Teatre la massa

volta teatre la massa