En motiu del Dia Escolar de la No violència i la Pau, el 30 de gener, les tres  escoles  de primària del municipi van organitzar diverses activitats per commemorar i donar sentit a aquest dia.

">

Les escoles celebren el Dia Escolar de la No violència i la Pau

Última revisió 12-02-2021 15:59
30/01/2014

pauEn motiu del Dia Escolar de la No violència i la Pau, el 30 de gener, les tres  escoles  de primària del municipi van organitzar diverses activitats per commemorar i donar sentit a aquest dia.

Els més de 300 alumnes de l’IE Sant Jordi van fer, un any més,  la cadena humana que unia els prop de 400 metres que separen l’escola del local de Càritas. La cadena va servir per fer arribar els productes de neteja i d’higiene personal que les famílies han portat per col•laborar amb aquesta activitat.
Tot seguit, els alumnes  i professors s’han concentrat a la plaça de la Vila per llegir el manifest mentre mostraven amb petits murals el missatge Sant Jordi Solidari.  

Cadena Humana Sant Jordi

Cadena Humana Sant Jordi

D’altra banda, l’acte de commemoració del Dia de la Pau de l’escola La Nova Immaculada ha tingut lloc al pati del mateix centre. Tots els alumnes s’han reunit en aquest espai per parlar sobre la pau. Amb el missatge No hi ha camins per a la pau. La pau és el camí de Gandhi han omplert l'escola de petjades i han acabat cantant la cançó El món seria molt millor si tots fóssim amics.

Dia de la pau immaculada








Foto: Escola la Nova Immaculada


Finalment, l’escola Francesc Macià va fer un acte conjunt amb tots els cursos al patí del centre. Allà els alumnes van construïr diversos cercles cada un d'ells encerclava una paraula de gran significat per commemorar el Dia de la Pau: pau, diàleg, compartir, estimar, llibertat, alegria... Alumnes i professors van posar punt i final a la diada amb un petit concert.

dia de la pau francesc maciadia de la pau francesc macia


Fotos: Escola Francesc Macià