El Museu Arxiu convoca una assemblea oberta de col·laboradors

Última revisió 12-02-2021 15:59
13/01/2014

Emmarcada en l'etapa de renovació del Museu Arxiu Municipal encetada amb l'aprovació dels nous estatuts, s'ha convocat, per aquest dissabte, una assemblea oberta de col·laboradors amb la voluntat de posar en comú el programa d'activitats de 2014 i les futures línies de treball.

L’etapa de renovació del Museu es va inciar amb la posada al dia dels Estatuts amb vistes als nous projectes de l’entitat, com la instal·lació de l’arxiu històric a can Banús, recepció de l’arxiu del Castell, la recuperació de la nau vella de can Manyer o l’elaboració del mapa de patrimoni cultural.

Per adequar el Museu Arxiu de Vilassar a la realitat actual, eixamplant la base social i reforçant els òrgans de participación s’ha plantejat una renovació dels estatuts amb l’objectiu de reforçar la articipació i l’autonomia de l’organisme, regulant la participación de col·laboradors. S’introdueix la flexibilitat en l’organitzacó interna eliminant les seccions fixes i substituint-les per grups de treball temporals i projectes concrets. Es busca, també, consolidar la col·laboració institucional amb altres grups comarcals sobretot vinculats amb l’antiga baronia del Castell.

De la mateixa manera s’ha impulsat un nou programa d’activitats que inclou un cicle de conferències sobre la historia de Vilassar de Dalt, actes de commemoració del Tricentenari de 1714, la convocatòria de les II Jornades de Patrimoni Tèxtil, etc.

En l’assemblea d’aquest dissabte es proposa comentar el nou programa i la nova organització seguint amb la voluntat d’obrir el museu a totes aquelles persones interessades, des de qualsevol punt de vista, en el patrimoni local. Per això, l’assemblea será oberta a tothom qui hi vulgui participar.