miradesEspai fotografic organitza el curs Mirades dins la mirada, un taller de refotografia impartit per Ricard Martínez

">

Comencen les activitats al voltant del Festival Revela't

Última revisió 12-02-2021 15:59
13/01/2014

miradesEspai fotografic organitza el curs Mirades dins la mirada, un taller de refotografia impartit per Ricard Martínez

MIRADES DINS LA MIRADA és un taller de d’inciació a la Refotografia, dins la programació anual del segon Festival REVELA-T, a Vilassar de Dalt. En ell, els assistents podran afegir al privilegi de descobrir el patrimoni visual vinculat al territori i a la memòria, la perspectiva de compartir la pròpia mirada in situ amb els testimonis gràfics dels avantpassats.

La fotografia ha ensenyat a fer significant la mirada -tant la del fotògraf, com la de l’observador en  fixar-la i fer-la evident. La refotografia, per la seva banda, és una eina que permet fer més evident encara aquest joc de mirades que ens llencem entre el paisatge, i els humans que fem fotos i mirem  tot plegat. És una activitat meticulosa que consisteix a tornar a fotografiar, des del mateix lloc, una  escena prèviament registrada. A primera vista, refotografiar tracta d’evidenciar el pas del temps a  través de la confrontació de diverses imatges obtingudes en un mateix lloc, en moments diferents.

Malgrat la metodologia de treball és molt intuitiva, al taller s’oferirà unes pautes elementals de treball, que abasten totes les fases de la realització d’un treball refotogràfic: des dels elements que condicionen la selecció del material original, fins els formats de presentació. Naturalment, els continguts també paren atenció al moment de realitzar la refotografia in situ.

HORARI-CALENDARI-PROGRAMA

  • 10h Inici del taller. Breu explicació teòrica i nocions bàsiques. Formats de presentació de les refotografies. Petita taxonomia.
  • 11:30h Demostració pràctica a càrrec del docent.
  • 12.30h Realització per equips d’un exercici pràctic.
  • 14.30h. Pausa per dinar.
  • 16.30h Posada en comú del treball en equip sobre el terreny.
  • 18h Altres pautes de treball, que impliquen l’edició digital.
  • 20h Final del taller.

El taller es realitzarà el dia 25 gener 2014 al Museu Arxiu de Vilassar de Dalt, a 30 minuts del centre de Barcelona amb el bus C3. La jornada tindrà lloc de 10:00 ha 14:00 h i de 16:00 h a 20:00 h, amb un petit descans a la primera part.

El preu del taller és de 50 €, 20 € més si voleu dinar al restaurant El Teler. Des de l'organització recomanen aquesta opció, ja que és un bon moment per conèixer gent amb els mateixos interessos, aclarir dubtes, intercanviar experiències, etc.

Es por efectuar el pagament mitjançant ingrés en el compte 0081 0379 88 0001142220 del Banc Sabadell Atlántico (molt Important: indicar el nom i telèfon i e-mail de contacte i “Taller Refotografia”). També es pot pagar mitjançant PayPal (pagament segur) que també et permet pagar amb targeta de crèdit encara que no siguis usuari. Ho podeu fer clicant aquí.

Per part de les persones que assistiran al taller es requereix:

    Coneixements bàsics de fotografia.
    Càmera fotogràfica digital per a realitzar els seus projectes.
    Opcionalment, poden tenir ordinador per l’edició dels treballs.