Prop de 100 participants van assistir aquest cap de setmana a la 14a edició del Micoencuentro, una trobada de micòlegs de Catalunya, Espanya i Bèlgica que enguany han organitzat els Amics dels Bolets de Vilassar de Dalt.

">

Tanca amb èxit el Micoencuentro a Vilassar de Dalt

Última revisió 12-02-2021 16:00
13/12/2013

Micoencuentro 2013Prop de 100 participants van assistir aquest cap de setmana a la 14a edició del Micoencuentro, una trobada de micòlegs de Catalunya, Espanya i Bèlgica que enguany han organitzat els Amics dels Bolets de Vilassar de Dalt.

Aquest cap de setmana passat s’ha celebrat a Vilassar de Dalt el XIV Micoencuentro, una trobada micològica de gent d'Espanya, Bèlgica i Catalunya. Prop de cent participants han vingut a Vilassar de Dalt per la celebració de la 14a edició d’aquest Congrès Micològic organitzat per els Amics dels Bolets, amb el suport de l'Ajuntament de Vilassar de Dalt, el Consorci de Promoció Turística del Maresme i la Diputació de Barcelona.

Micoencuentro 2013

Micoencuentro 2013

El programa va consistir en dues sortides micològiques, el divendres al Parc de la Serralada Litoral i el dissabte al Parc del Corredor Montnegre amb el principal objectiu de trobar miniespecies per estudiar segons cada habitat. Degut al vent dels últims dies, el terreny acusava una forta sequera però tot i això, encara es van trobar prop de 120 especies diferents. Paral·lelament, es va oferir als acompanyants que no volien fer les sortides micològiques, una sortida de visita cultural a Mataró amb una petita ruta del Modernisme i visita a la Basílica de Santa Maria i a la capella dels Dolors; i una sortida turística a Barcelona amb visita guiada a la Sagrada Família, la Boqueria, Montjuic i la Vila Olimpica.

Micoencuentro 2013

Micoencuentro 2013

L’Ajuntament va rebre oficialment els assistents al Micoencuentro divendres al migdia després que el grup fes una visita al Cau del Cargol i al Teatre La Massa. A la sala de plens de l’Ajuntament, que va quedar petita per acollir tot el públic, els caps de l’organització Manel Monjonell i Eliseo Vernis van dirigir unes paraules als assistents, precedits pel Regidor de Promoció econòmica de l’Ajuntament de Vilassar de Dalt, Benet Oliva. Tot seguit Miquel A. Perez de Gregorio, moderador i cap de Micolist i l’Alcalde de Vilassar de Dalt, Xavier Godas van tancar els parlaments. L’acte va acabar amb un vi d'honor -DO Alella-  i una petita degustació de formatge de Vilassar de Dalt. En acabat, els Gegants de Vilassar de Dalt van oferir un ball de benvinguda als visitants a la Plaça de la Vila.

Micoencuentro 2013

Micoencuentro 2013

Micoencuentro 2013

Micoencuentro 2013

Cada dia de la trobada es va celebrar una conferència a càrrec d'especialistes en temes micològics. El XV Micoencuentro, que enguany se celebrarà a El Viso del Marquès (Ciudad Real) es va presentar dissabte a la tarda poc abans del sopar de Gala que va donar per acabat el XIV Micoencuentro de Vilassar de dalt.