Newman va entrar en contacte amb Vilassar de Dalt el 2009 durant la visita d'una delagació vilassarenca a Nova York per la presentació de la primera Biennal Guastavino.

">

L'exdirectora del Catalan Center de Nova York, Many Ann Newman, visita Vilassar de Dalt

Última revisió 12-02-2021 16:00
13/12/2013

NewmanNewman va entrar en contacte amb Vilassar de Dalt el 2009 durant la visita d'una delagació vilassarenca a Nova York per la presentació de la primera Biennal Guastavino.

NewmanDesprés dels contactes amb els representants de l'Ajuntament de Vilassar de Dalt durant la celebració de l'Any Guastavino, Newman ha visitat aquest dijous Vilassar de Dalt per conèixer de primera mà l'obra de Guastavino a Vilassar de Dalt, el Teatre La Massa, i encetar una nova tanda de relacions institucionals entre el consistori vilassarenc i la Farragut Foundation, la nova fundació de Mary Ann Newman.

Gran ambaixadora de la cultura catalana als Estats Units, Newman va ser a l’Institut Ramon Llull durant l’etapa de les Fires Internacionals de Guadalajara i Frankfurt i va dirigir el Catalan Center de Nova York, un organisme adscrit a NYU. Traductora, dinamitzadora d’activitats i intercanvis, actualment és la principal impulsora del Farragut Fund for Catalan Culture in the US. Tal i com ella mateixa explica, la Farragut Fund for Catalan Culture in the U.S. és una iniciativa creada per estrènyer els llaços entre els Països Catalans i els Estats Units, i per donar suport a la creació i a la innovació en les arts, la cultura, les humanitats i les ciències. La Farragut Fund encara no ha trobat el finançament suficient per desplegar-se, però Mary Ann Newman ja ha iniciat un primer projecte, plenament relacionat amb Vilassar de Dalt que consisteix a donar suport a l’exposició itinerant dedicada a Rafael Guastavino. L’exposició, comissariada per John Ochsendorf, professopr de MIT, es podrà veure a Boston, Washington DC i Nova York fins el febrer de 2014.

Newman va ser rebuda a Vilassar de Dalt per l'Alcalde, Xavier Godàs, els regidors Xavier Yelo i Benet Oliva, l'exalcalde Llorenç Artigas i l'arquitecte agàpit Borràs. Una visita al Teatre La Massa va posar el punt i final a la visita de la nordamericana a Vilassar de Dalt.

Newman Newman


Newman


L'exalcalde Llorenç Artigas, John Ochsendorf i Mary Ann Newman durant la presentació de la Biennal Guastavino a Nova York el novembre de 2009.