Més d'un milió d'euros per pagar proveïdors

Última revisió 12-02-2021 16:00
10/12/2013

Aquest dilluns 55 proveïdors han començat a cobrar gràcies a l'operació de préstec conforme al RD 8/2013 de mesures urgents contra la morositat i de recolzament als ajuntaments del govern central.

La setmana passada es va signar l'operació de préstec conforme al RD 8/2013 de mesures urgents contra la morositat i de recolzament als ajuntaments del govern central. Es tracta d'un mecanisme a través del qual el govern central avala préstecs als ajuntaments per part d'entitats financeres per pagar factures de proveïdors que han superat el període legal de pagament (anteriors al 31 de maig).

En concret, s'ha assignat a l'Ajuntament de Vilassar de Dalt el préstec de l'ICO a través del Banc de Sabadell per un import d'1.192.904 euros. El tipus d'interès d'aquest préstec és de 3'34%. Tenint en compte que el tipus d'interès legal de demora per operacions comercials està situat al 8'5%, l'Ajuntament considera que aquest préstec representa una molt bona notícia per a les finances municipals. L'operació és a 10 anys amb dos de carència. Els proveïdors han començar a cobrar aquesta mateixa setmana.

Amb aquesta operació el consistori posa el comptador a zero amb els proveïdors i es regularitzen els pagaments de manera que, a partir d'ara, es preveu que es pagui segons els terminis establerts.