El Museu Arxiu de Vilassar de Dalt ha estat escollit guanyador del Premi Rehabilitació en la Categoria de Béns Mobles dels Premis Bonaplata 2013, per la recuperació i restauració de la màquina de vapor del Tint de Baix ubicada en la futura biblioteca de can Manyer.

">

El Museu Arxiu guanya el premi Bonaplata 2013

Última revisió 12-02-2021 16:00
03/12/2013

bonaplata 2013El Museu Arxiu de Vilassar de Dalt ha estat escollit guanyador del Premi Rehabilitació en la Categoria de Béns Mobles dels Premis Bonaplata 2013, per la recuperació i restauració de la màquina de vapor del Tint de Baix ubicada en la futura biblioteca de can Manyer.

bonaplata 2013Els Premis Bonaplata, impulsats per l’Associació del Museu de la Ciència i de la Tècnica i d'Arqueologia Industrial de Catalunya, tenen com objectiu premiar persones i institucions que hagin dut a terme accions per valorar el patrimoni industrial a través de l’estudi, rehabilitació, o difusió d’un territori, instal·lació, o la recuperació de béns mobles o de documentació.

En la 21a edició dels premis el Museu Arxiu de Vilassar ha estat escollit guanyador del Premi Rehabilitació en la Categoria de Béns Mobles dels Premis Bonaplata 2013, per la recuperació i restauració de la màquina de vapor del Tint de Baix ubicada en la futura biblioteca de can Manyer. Aquesta màquina que forma part del fons tèxtil del Museu Arxiu va ser desmuntada del tint i tornada a muntar a la nau de can Manyer a càrrec dels col·laboradors de la Secció Tèxtil del Museu Arxiu, i ha esdevingut un símbol del nostre llegat tèxtil.

El premi és un reconeixement a totes les persones que han vetllat per la salvaguarda del nostre patrimoni tèxtil i a la tasca de restauració portada a terme per l’empresa Atreo, gràcies al suport del Museu Arxiu de Vilassar, l’Ajuntament de Vilassar i l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona. L’acte de lliurament del premi va tenir lloc el dilluns 2 de desembre a la seu del Col·legi d’Enginyers presidit pel Director General de Patrimoni  Sr. Joan Pluma.

Amb la futura obertura de la biblioteca de can Manyer la màquina de vapor restaurada ajudarà a explicar a les futures generacions la petjada que el tèxtil va deixar a Vilassar, donant vida i fent accessible el nostre patrimoni.

En la resta de categories han resultat premiatsl'antiga fàbrica Fabra i Coats per la seva rehabilitació o la sèrie de TV3, 'Olor de colònia'. El Premi especial de patrimoni ha estat per a l'Associació d'Enginyers Industrials de Catalunya.