La primera edició del Festival Revela't ha convertit Vilassar de Dalt en la capital de la fotografia analògica amb una gran varietat d'activitats, tallers i xerrades durant tot el cap de setmana. Visitants d'arreu del món han estat al poble per participar d'aquest festival impulsat per Espai Fotogràfic.

">

El Festival Revela't reuneix a Vilassar prop de 2000 aficionats a la fotografia

Última revisió 12-02-2021 16:01
27/05/2013

Revela'TLa primera edició del Festival Revela't ha convertit Vilassar de Dalt en la capital de la fotografia analògica amb una gran varietat d'activitats, tallers i xerrades durant tot el cap de setmana. Visitants d'arreu del món han estat al poble per participar d'aquest festival impulsat per Espai Fotogràfic.

Prop de 2000 persones van trepitjar Vilassar de Dalt durant el Festival Revela't, en una primera edició que els organitzadors ja qualifiquen com un gran èxit. La fira i les exposicions van concentrar bona part dels visitants arribats d'arreu del món -fins i tot de Kenya- i més de 300 persones van participar de les activitats de pagament.

Dues rondes d'inauguració de les 8 exposicions del festival van servir d'obertura del Revela't, el primer festival de fotografia analògica de Vilassar de Dalt que s'ha celebrat aquest cap de setmana. Desenes de vilassarencs i vilassarenques i també els primers visitants a més dels membres de l'organització del festival i les autoritats locals van participar d'aquestes rutes inauguració que van finalitzar a la nau de can Manyer amb els parlaments del regidor de cultura Xavier Yelo, els organitzadors del festival Pep Minguez i Joan López, els ponents Quinn Jacobson, Ilan Wolf i Ramón Rodó i l'alcalde Xavier Godàs. Tots van coincidir a remarcar el caràcter extraordinari i únic d'aquest festival que gira, íntegrament, al voltant de les tècniques i vessants de la fotografia analògica.

Revela'T

Revela'T

Revela'T

Revela'T

Revela'T

Revela'T

Revela'T

Revela'T

La jornada de dissabte va tenir com a escenari principal el parc de can Rafart on es va instal·lar la fira, el mercat de fotografia, la zona de bar i l'escenari i l'espai d'activitats pels més petits. Al llarg de tota la jornada van ser molts els visitants que van recórrer les parades de càmeres fotogràfiques, productes de fotografia analògica i estudis que es van instal·lar a la fira. Fins i tot hi havia la possibilitat de veure el funcionament de les primeres càmeres fotogràfiques amb una reproducció d'una càmera obscura on es podia veure la tècnica tradicional de fotografia tan sols amb llum, paper i un espai fosc. L'alcalde, acompanyat dels regidors Xavier Yelo, Benet Oliva i Joan Alfons Cusidó, va recórrer la fira per inaugurar-la de manera oficial.

Revela'T

Revela'T

Revela'T

Revela'T

Revela'T

Revela'T

Revela'T

Revela'T

Revela'T

Revela'T

Un dels plats forts del festival, però, van ser els tallers, demostracions i conferències de primeres figures del món de la fotografia analògica i química com Quinn Jacobson que va mostrar als participants la tècnica del 'Col·lodió humit' o Ilan Wolf, expert en fotografia estenopèica. Fins a Vilassar de Dalt s'hi van arribar, també, alguns dels principals noms del panorama fotogràfic espanyol i internacional tant en les exposicions amb fotògrafs com Pablo Lerma, Faustí Llucià, Hannah Jarzabeck o Miquel Àngel Pérez, i també en els tallers que van impartir fotògrafs de gran renom com Eduardo Momeñe o José Manuel Navia a banda dels ja citats, Quinn Jacobson o Ilan Wolf. Les activitats del festival Revela't es van completar amb àpats populars, concerts actes ben diversos.

Després d'aquesta primera edició, i amb una valoració molt positiva per part de l'organització i dels participants, Espai Fotogràfic ja pensa en una segona edició de cara el 2014.

Mireu el VÍDEO del Revela't!