El poble ha dedicat un passatge a l'alcalde republicà Bonaventura Gomis en un acte de memòria i reconeixement aquest dissabte. Gomis va ser executat pels franquistes l'any 1940.

">

Vilassar de Dalt dedica un carrer a l'alcalde Bonaventura Gomis

Última revisió 12-02-2021 16:01
06/05/2013

Passatge GomisEl poble ha dedicat un passatge a l'alcalde republicà Bonaventura Gomis en un acte de memòria i reconeixement aquest dissabte. Gomis va ser executat pels franquistes l'any 1940.

El passatge entre la plaça del Teatre i el Jardí Sant Jordi, que ja porta el nom de Passatge de l'alcalde Bonaventura Gomis, va quedar petit per acollir els convidats i el públic a l'acte que aquest dissabte al migdia va servir per reconèixer la figura de l'alcalde republicà.

Passatge Gomis

Passatge Gomis
L'acte institucional va comptar amb la presència de la família de Bonaventura Gomis, les autoritats locals i nombrosos vilassarencs i vilassarenques que van poder escoltar els parlaments del regidor de cultura, Xavier Yelo que va fer un breu retrat de Gomis i de Gonzalo Berger que en va fer una semblança en nom del Grup de Recerca Històrica La Filferrada, impulsors del reconeixement a l'alcalde Gomis. També van participar a l'acte familiars de Bonaventura Gomis com la seva filla Lídia que va llegir una carta escrita per ella mateixa al seu difunt pare o Jordi Gomis, un dels néts de l'alcalde. Va tancar l'acte institucional l'alcalde de Vilassar de Dalt, Xavier Godàs que va voler remarcar la importància de l'acte d'aquest dissabte i també del fet de reconèixer, per fi, la memòria de l'alcalde Gomis, considerant-ho una de les accions més importants d'aquest mandat. Un violoncelista va ser l'encarregat d'acompanyar musicalment l'acte amb cançons de la mediterrània interpretades amb la seva veu i el violoncel.

Passatge Gomis

Passatge Gomis

Passatge Gomis

Passatge Gomis

Passatge Gomis

Passatge Gomis

Els dos fills de Bonaventura Gomis, l'alcalde de Vilassar de Dalt, Xavier Godàs i el regidor Benet Oliva van destapar la placa que, des d'aquest dissabte identifica el passatge entre la Plaça de Teatre i el Jardí Sant Jordi com a Passatge de l'alcalde Bonaventura Gomis.

Passatge Gomis Passatge Gomis