Canvis en la ubicació de serveis de l'Ajuntament

Última revisió 12-02-2021 16:02
01/03/2013

El consistori opta per concentrar les dependències municipals amb la voluntat d'estalviar recursos i millorar la prestació de serveis. Els edificis de can Robinat i can Pons es convertiran en els principals centres d'atenció municipal.

A partir d'aquest mes de març, els Serveis Personals de l’Ajuntament, que actualment treballen al Casal Piferrer (cultura, esports i ensenyament), es podran trobar a l'edifici de can Robinat. A més a més, els Serveis Socials, actualment ubicats als baixos de l'edifici del CAP també es recol·locaran a can Robinat. Amb aquest canvi es podrà traslladar el Jutjat de Pau a aquest espai permetent estalviar a l'Ajuntament el lloguer que paga actualment per l'espai d'aquest servei al C/Sant Joan. Així doncs, l'edifici de can Robinat concentrarà els Serveis Personals (cultura, esports i ensenyament), el Servei Basic d'Atenció Social (SBAS), les oficines de VISERMA, l'Àrea de Territori i els despatxos de les regidories corresponents.

Per altra banda, l'edifici de can Pons acollirà a partir de l'estiu, el Centre Obert, l'Espai Jove i el Punt d'Informació Juvenil, el Servei d'Ocupació, l'Aula d'Adults i la seu de l'Agrupament Escolta Serra de Marina. Així, alliberant, així, l'edifici Maragall de l'antiga escola, propietat del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

Els trasllats de tots aquests serveis es faran en dues fases, una aquest mes de març i una altra a començaments d'estiu. Segons les previsions, aquesta mateixa setmana començaran els treballs de trasllat i ho faran pels serveis allotjats fins ara al Casal Piferrer. Aquesta primera setmana de març es traslladaran els Serveis Personals del Casal Piferrer a can Robinat. Durant la segona setmana d'aquest més es reubicaran les dependències de Viserma dins l'edifici de can Robinat. La tercera setmana de març està previst que siguin els Serveis Socials (SBAS) del CAP a can Robinat. I per finalitzar, la darrera setmana es traslladarà el Jutjat de Pau del C/Sant Joan al CAP.

La segona fase del trasllat tindrà lloc durant els mesos de juny i juliol quan es traslladaran a l'edifici de can Pons els serveis que actualment ocupen els edificis Maragall i l'Estrella. Per a aquest trasllat són necessàries tasques prèvies de condicionament de l'edifici de can Pons que estan previstes per el segon trimestre de l'any. Un cop finalitzades les obres es podran reubicar serveis com l'Espai Jove, el Centre Obert, el Servei d'Ocupació, l'Aula d'Adults i també la seu de l'AE Serra de Marina.