Els dos protagonistes de la festa, els gegants centenaris, en Lluís i la Maria, han obert els actes de la Festa Major amb l'exposició al museu i una cercavila per anar fent boca del que serà la gran celebració d'aquests cent anys d'història gegantera que culminarà amb els actes centrals diumenge al migdia.

">

Els Gegants centenaris obren la Festa Major dels Sants Genís

Última revisió 12-02-2021 16:03
23/08/2012

cercavila d'inici de la Festa Major amb els gegantsEls dos protagonistes de la festa, els gegants centenaris, en Lluís i la Maria, han obert els actes de la Festa Major amb l'exposició al museu i una cercavila per anar fent boca del que serà la gran celebració d'aquests cent anys d'història gegantera que culminarà amb els actes centrals diumenge al migdia.

L'exposició, gestada amb mesos d'antel·lació, mostra imatges antigues i històriques que han marcat els cent anys de vida dels gegants. La recopilació d'imatges s'ha fet mitjançant la crida que va fer mesos enrere la Colla de Geganters de Vilassar de Dalt en la que es demanaven imatges antigues dels gegants. I aquest divendres se n'ha pogut veure el resultat que permet fer un viatge a través de la història d'aquestes dues figures de la cultura catalana amb imatges i textos de persones que han mantingut una relació directa amb els gegants.

presentació de l'exposició

presentació de l'exposició

exposició Iakare

figures dels gegants de vilassar

A banda, l'exposició s'acompanya d'una recreació en miniatura del món geganter en un to irònic i divertit que ha estat creada per Iakare.

La inauguració, presentada pel gerent del Museu, Xavier Vilà, ha comptat amb la presència de l'alcalde, Xavier Godàs, que ha elogiat la feina feta per la Colla de Geganters i Cèsar Carmona, Cap de Colla dels Geganters de Vilassar.

En acabat, en Lluís i la Maria han encapçalat la gran cercavila d'inici de la festa que ha comptat també amb les figures de la Genisa i en Pere Màrtir i el gegantó Francesc Macià.

cercavila d'inici de la Festa Major

cercavila d'inici de la Festa Major amb els gegants

cercavila d'inici de la Festa Major amb els gegants

cercavila d'inici de la Festa Major

penjada de l 'ase

penjada de l 'ase

Un cop a la plaça de la Vila, l'Agrupació Escolta Serra de Marina ha fet la tradicional penjada de l'ase a la façana de l'Ajuntament, pas previ al pregó de Festa Major.