Comunicat de l'alcalde, Xavier Godàs, sobre l'ERO de l'empresa municipal Viserma i la situació actual a l'Ajuntament.

">

Comunicat sobre la situació al grup municipal i l'ERO a Viserma

Última revisió 12-02-2021 16:03
01/08/2012

ajuntamentComunicat de l'alcalde, Xavier Godàs, sobre l'ERO de l'empresa municipal Viserma i la situació actual a l'Ajuntament.

L'ERO de VISERMA ha estat una decisió extremadament difícil en un context que no dóna treva. El deute financer que pateix l'empresa és de prop de 17  milions d'euros i la capacitat de generar ingressos és molt limitada i en cap cas pot escometre aquest desequilibri. Les altres administracions no tenen marge per ajudar-nos. Les entitats financeres, a data d'avui, tampoc han fet cap gest significatiu per donar-nos temps per remuntar. L'Ajuntament ha de seguir escrupolosament un pla d'ajust que no permet l'ampliació de personal.

Els números de la situació econòmica del Grup Municipal són públics i tothom que els demani els podrà consultar.

L'objectiu del govern és que VISERMA entri en un procés en què preservi la seva funció de promotora immobiliària orientada a l'interès públic de Vilassar de Dalt i deixi de prestar serveis que no pot sostenir. L'Ajuntament haurà de contribuir a sostenir-los mitjançant fórmules de gestió indirecta. 

No podem perdre temps en lamentacions. El consistori agraeix la feina feta per cadascuna de les persones afectades per aquesta mesura. Ara el que toca és treballar tan com sigui possible per reflotar l'empresa amb temps per endavant, ajustant-la al canvi de situació que implicarà aquesta crisi. Només d'aquesta manera VISERMA tornarà a ser un actiu per al poble i ens tornarà a donar oportunitats. 

La viabilitat a curt termini del Grup Municipal passa per tres grans línies de treball que determinaran el nostre futur: 1) la realització de dos projectes singulars que ens han de proporcionar liquiditat i generar activitat econòmica a Vilassar (centre comercial a Can Nolla, nou cementiri); 2) reorganització i millora de l'eficiència del conjunt de l'organització municipal i de la prestació de serveis; 3) cooperació entre municipis en aspectes clau de la gestió i funcionament dels serveis. En aquests tres fronts s'hi està treballant. I aquestes són les prioritats absolutes per al  2012-2013. La resta no depèn de nosaltres. Ningú no ens vindrà a ajudar perquè ningú no ens pot proporcionar ajuda de manera immediata.

L'objectiu, sempre, ha de ser el de donar el millor servei possible a la ciutadania.

Tot plegat ens ha de permetre reformar en profunditat l'Ajuntament per tal que siguem capaços de capejar la crisi, assumir la nostra realitat econòmica,  i sobreviure al temporal. No hi ha alternativa a treballar de valent en aquesta direcció.


Xavier Godàs, alcalde.