Tot i el cel amenaçador, la festa d'abril va donar el tret de sortida amb dos dels actes més significatius i solemnes del programa com són l'obertura de les relíquies dels Sants Màrtirs i la renovació del Vot de Poble.

">

Un any més la pluja amenaça l'inici de la Festa Major

Última revisió 12-02-2021 16:04
29/04/2012

Inici de la Festa MajorTot i el cel amenaçador, la festa d'abril va donar el tret de sortida amb dos dels actes més significatius i solemnes del programa com són l'obertura de les relíquies dels Sants Màrtirs i la renovació del Vot de Poble.

El passat dissabte 28 d’abril van engegar els actes de la Festa Major amb la sortida de les dues cercaviles simultànies encarregades de portar les roses que durant aquests dies guarneixen l’altar dels Sants Màrtirs. Les rues, formades per grups i associacions de veïns dels diferents verals del poble, els gegants i gegantons de Vilassar i els Diabòlics Anònims, van arribar a la plaça de la Vila pels volts de les vuit del vespre.

cercavila d'inici de la Festa Major

cercavila d'inici de la Festa Major amb els gegants

L'acte va prosseguir amb l’entrada a l'Església on cada un dels grups veïnals va fer l'ofrena de les roses i els Gegants de Vilassar de Dalt, en Lluís i la Maria, van fer el tradicional ball en presència de les autoritats locals i de tot el públic assistent.

Entrada a l'església i ofrena de rosesEntrada a l'església i ofrena de roses


ball dels gegants a l'interior de l'Esglésiaball dels gegants a l'interior de l'Església

 Tot seguit, es va celebrar l'obertura de les relíquies dels Sants Màrtirs mentre l'església en ple cantava els Goigs de Vilassar.

obertura dels Sants Màrtirs

oobertura dels Sants Màrtirs

I com ja és tradicional, l’acte va finalitzar amb la renovació simbòlica del Vot de Poble que va pronunciar per primera vegada l'alcalde, Xavier Godàs, des de l’altar.

vot de poble

vot de poble


En acabat, els Diablons van fer un petit espectacle de foc a la plaça de la Vila abans de l'enlairada de coets que van donar la benvinguda, an any més, a la Festa Major.

espectacle diablons

espectacle diablons