Vilassar commemora la Diada Nacional de Catalunya

Última revisió 12-09-2024 09:10
12/09/2024

El dimarts 10 de setembre al vespre va tenir lloc, com és habitual, l'acte institucional de commemoració de la Diada Nacional de Catalunya a Vilassar de Dalt. L'acte va acollir un homenatge al dramaturg, polític i poeta, Àngel Guimerà amb motiu del centenari de la seva mort i en record a la visita que va fer a Vilassar l'any 1923. 

La celebració  de la Diada de Catalunya va començar a la plaça de la Vila amb un acte que va homenatjar la figura d'Àngel Guimerà. L' ANC de Vilassar i el Casal Popular van fer un recorregut litearari per la vida del dramaturg, polític i poeta que va visitar Vilassar de Dalt l'any 1923 per inaugurar el carrer que porta el seu nom. Durant la lectura teatralitzada es va descobrir un nova placa del carrer Àngel Guimerà.

Tot seguit, una marxa de torxes va dirigir la comitiva fins a la Plaça 11 de setembre on es va fer un petit ball de gegants i una cremada a càrrec dels Diablons Anònims. Com és habitual, l'acte, en aquesta ocasió presentat per l'Àngels Blàzquez, va continuar amb la lectura del manifest a càrrec de Joan Casanovas i Ros, una persona molt vinculada a la vida social del poble i ferm activista de la cultura i la llengua catalana. Filòleg de professió ha dedicat la seva vida a treballar per la llengua catalana.

L'acte va acabar amb les ofrenes florals d'entitats i partits polítics de Vilassar de Dalt i el cant dels Segadors per part de tots els assistents.