L'Ajuntament de Vilassar de Dalt intensifica la lluita contra els abocaments de residus a la via pública i ja ha iniciat 10 expedients sancionadors per aquestes accions. Les multes van dels 100 als 1.200€.

">

Vilassar de Dalt sanciona per abocaments de residus a la via publica

Última revisió 12-02-2021 15:05
23/09/2019

abocamentsL'Ajuntament de Vilassar de Dalt intensifica la lluita contra els abocaments de residus a la via pública i ja ha iniciat 10 expedients sancionadors per aquestes accions. Les multes van dels 100 als 1.200€.

L'Ajuntament ha començat a sancionar els responsables d'abocaments il·legals de tot tipus de residus que es produeixen en diverses zones del poble. Els abocaments van des de un simple matalàs o moble al costat dels contenidors a tot un camió de runa amb tot tipus de residus, llaunes de pintura, testos, fibrociment... Per tal d'evitar aquetes accions, el consistori va establir un protocol d'actuació per mitjà del qual es detecten els abocaments, s'identifiquen els presumptes responsables i es posa en marxa un expedient sancionador.  Aquest 2019 ja s'han iniciat una desena d'aquests expedients.

A tot el municipi, està totalment prohibit abandonar residus voluminosos a la via pública, la seva gestió ha de ser mitjançant la deixalleria i en cas de no poder-los transportar, l'Ajuntament ofereix un servei totalment gratuït per retirar aquests residus. Tot i això, i les diverses campanyes de sensibilitzaió engegades en els darrers mesos, l'incivisme d'alguns veïns i empreses fa que l'Ajuntament hagi de destinar un mínim de dues jornades per setmana a la retirada dels abocaments a diversos punts del municipi.

abocaments abocaments