Davant la inquietud dels veïns i veïnes de les cases d'emergència social del carrer Ravalet i les mobilitzacions engegades per la Xarxa d'habitatge del Baix Maresme, l'Ajuntament vol exposar la situació real en què es troben aquests habitatges.

">

L'Ajuntament exposa la situació real dels habitatges d'emergència del carrer Ravalet

Última revisió 12-02-2021 15:05
16/09/2019

Carrer RavaletDavant la inquietud dels veïns i veïnes de les cases d'emergència social del carrer Ravalet i les mobilitzacions engegades per la Xarxa d'habitatge del Baix Maresme, l'Ajuntament vol exposar la situació real en què es troben aquests habitatges.

Davant la inquietud dels veïns i veïnes de les cases d'emergència social del carrer Ravalet i les mobilitzacions engegades per la Xarxa d'habitatge del Baix Maresme, l'Ajuntament vol exposar la situació real en què es troben aquests habitatges:

1. El 26 d'octubre del 2016, l'Ajuntament de Vilassar va signar un conveni amb l'entitat bancària Bankia per la gestió dels 6 Habitatges d'emergència situats al carrer Ravalet. La signatura d'aquest conveni va venir donada per la persistència de situacions d'Emergència Habitacional i la incapacitat de donar solucions d'habitatge per part de la Mesa d'emergència del Departament d'Habitatge de la Generalitat qui té la competència a Catalunya. Aquest conveni te una vigència de 4 anys a partir de la seva signatura, per tant finalitzarà el 26 d'octubre del 2020.

2. El mes d'abril del 2019, l'Ajuntament s'assabenta que una promotora d'habitatges està interessada a comprar els sis habitatges del carrer Ravalet.

3. El mes de maig d'aquest any, un gabinet d'advocats, en representació de la promotora que adquireix els habitatges, es dirigeix als inquilins dels sis habitatges del carrer Ravalet, sense coneixement de l'Ajuntament, i els hi comunica que han de deixar els habitatges en 30 dies.

4. Des de l'Ajuntament es reacciona immediatament posant-se en contacte amb el gabinet d'advocats i advertint-los que existeix un conveni entre l'ajuntament i Bankia que està en vigència i que permet als inquilins seguir residint en aquests habitatges.

5. Pel que es coneix, en la compra realitzada a Bankia per part de la promotora no se'ls hi advertia que existia aquest conveni amb l'Ajuntament de Vilassar. Aquest fet que ha provocat una demanda, ja que Bankia va ometre aquesta dada al comprador.

6. D'altra banda, recordar que la promotora està obligada a fer una promoció d'un màxim de 16 habitatges d'HPO en aquest emplaçament. Actualment, l'Ajuntament està en contacte amb representants de la promotora tant en seguiment de la proposta tècnica com en el calendari d'execució per tal de preveure amb temps suficient les accions de reallotjament que siguin necessàries.

7. L'Ajuntament vol posar de manifest que no existeix cap ordre ni expedient de desnonament contra les persones que resideixen a les cases del carrer Ravalet.

8. Així mateix, totes elles estan inscrites en la borsa d'Emergència de la Generalitat, qui té la competència en matèria d'habitatge, a l'espera d'una solució duradora que pugui solucionar la situació de vulnerabilitat habitacional que pateixen les famílies que temporalment resideixen als habitatges del carrer Ravalet.

9. Al mateix temps, des dels Serveis Socials municipals s'han mantingut reunions informatives amb els inquilins per explicar-los la situació i incidint sempre en que l'estada als habitatges del carrer sempre ha estat provisional, però sense posar una data de llançament. En paral·lel, l'Ajuntament continua cercant solucions per abordar les situacions d'emergència i urgència habitacional, amb el desplegament progressiu de les accions emmarcades en el Programa d'Actuació Municipal d'Habitatge (PAMH). http://www.vilassardedalt.org/document.php?id=12074