Les havaneres i el correfoc posen punt i final a la Festa Major

Última revisió 12-02-2021 15:05
28/08/2019

La Festa Major dels Sants Genís 2019 arribava al seu darrer dia amb el concurs d'arrossos, la nit de sardinada i d'havaneres i el correfoc dels Diabòlics.

El matí del darrer dia de Festa Major va començar amb un taller de circ a càrrec de la companyia El Burro dels Jocs. Malabars, equilibris, diàbolos, plats xinesos, slackline... un munt d'activitat del món del circ per aprendre amb tota la família.

Taller de circ

Taller de circ

Tot plegat mentre els participants al concurs d'arrossos començaven a escalfar motors per intentar cuinar el millor plat d'arròs. Aquesta cinquena edició del concurs va comptar amb vuit equips participants que van voler demostrar les seves dots culinàries públicament. S'hi van poder veure les tradicionals paelles marineres i de muntanya o arrossos a la cassola amb diferents estils, arrossos de bolets, de guatlla, botifarra negre...

Concurs arrossos 2

Concurs arrossos 3

Concurs arrossos4Concurs arrossos 1

Finalment el jurat va valorar diferents aspectes abans de donar el veredicte final. El premi al més original va ser per un arròs de sèpia i botifarra obra d'en Toni Sala, en Salvador Martí i l'Aleix Dunyó. El premi a la millor qualitat-preu va ser per un arròs de mar i muntanya d'en Dani Comas i el seu equip. Finalment, el veredicte va determinar que el premi al millor arròs del concurs havia de ser per un arròs de peix cuinat per en Gabriel Bolívar i la Lourdes Martí.

Concurs arrossos

Concurs arrossos
Concurs arrossosConcurs arrossos
A la tarda l'activitat es va traslladar a la biblioteca amb el Des Brossa'm, un taller per adults de creació poètica inspirada en les creacions de Joan Brossa a càrrec de Con.Ciencia.
Paral·lelament, a la sala polivalent L'Estrella va tenir lloc l'activitat infantil Gots de talent organitzada per Contagiar-T i on els més petits havien de demostrar les seves habilitats davant del públic assistent que al mateix temps feia de jurat. Es van veure actuacions de cant, de ball i de màgia.

Des Brossa'm

Gots de talent


I al vespre arribava la sardinada popular i les havaneres del grup local Serra de Marina que un any més van posar el punt i final a la Festa Major dels Sants Genís d'aquest any deixant la imatge d'una plaça de la Vila plena a vessar. Com mana tradició, el rom cremat, es va servir a mitja part del concert després de cremar-se una bona estona de la mà d'autoritats locals i voluntaris. Un any més, la gran assistència de públic va omplir la plaça de la Vila de gom a gom per viure el darrer dels actes del programa. Com ja és habitual la Bella Lola va tancar el concert tenyint de groc la plaça de la Vila.

Sardinada i havaneresSardinada i havaneres

Sardinada i havaneres

Sardinada i havaneres

Sardinada i havaneres

Sardinada i havaneres

Però la traca final la van posar els Diabòlics Anònims, acompanyats dels Diables del vi d'Alella i dels Peluts de Foc de Cabrils, que van recórrer els carrers del municipal amb el tradicional Correfoc que va acabar a can Rafart.

correfoc

correfoc