Més finançament dels fons FEDER per potenciar el patrimoni cultural del Maresme

Última revisió 12-02-2021 15:05
11/07/2019

El Consell Comarcal del Maresme ha aconseguit millorar el finançament dels fons FEDER per al projecte "L'herència del Maresme. Rutes turístiques pel patrimoni cultural de la comarca". Un nou impuls per la comarca i per Vilassar on els diners es destinaran a la reconversió del Museu Arxiu de can Banús en un centre d'interpretació, i a la creació de diverses rutes turístiques comarcals com la del tèxtil de les quals Vilassar en formarà part.

museu arxiu can banúsEs tracta d'una iniciativa que vol contribuir a desestacionalitzar el turisme facilitant que els visitants s'acostin al llegat històric i al patrimoni cultural maresmenc a través de la creació de 6 rutes i actuacions de millora en 8 recursos culturals considerats com a singulars.

El projecte requerirà d'una inversió total de 2.630.954 euros més IVA. El 50% d'aquest pressupost (1.315.427€) seran finançats per Fons Europeus de desenvolupament regional (FEDER) i el 50% restant l'aportaran els 27 municipis adherits: Alella, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Caldes d'Estrac, Calella, Canet de Mar, Dosrius, Malgrat de Mar, El Masnou, Mataró, Òrrius, Palafolls, Pineda de Mar, Premià de Dalt, Premià de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Santa Susanna, Teià, Tordera, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar.

Més informació: Consell Comarcal del Maresme