Aquesta Festa Major ha estat especial per la Colla de Geganters per dues efemèrides que se sumen a la llarga història dels nostres gegants: els 20 anys d'en Pere Màrtir i la Genisa, i els 50 de la recuperació d'en Lluís i la Maria.

">

Festa Major de celebracions a la Colla de Geganters de Vilassar de Dalt

Última revisió 12-02-2021 15:05
02/05/2019

Trobada gegantsAquesta Festa Major ha estat especial per la Colla de Geganters per dues efemèrides que se sumen a la llarga història dels nostres gegants: els 20 anys d'en Pere Màrtir i la Genisa, i els 50 de la recuperació d'en Lluís i la Maria.

Els gegants nous, en Pere Màrtir i la Genisa, han celebrat el seu 20è aniversari i la colla ho ha volgut festejar amb el poble durant aquesta Festa Major. El passat dimarts 30 d'abril, la Colla de Geganters va sorprendre amb una representació teatralitzada amb la Nau Vella de Can Manyer de teló de fons. Sota el títol “La revolució de Can Manyer” van voler escenificar un episodi de la història del tèxtil de Vilassar quan el 1915 les treballadores de la fàbrica de Can Manyer van iniciar una revolta per reclamar més drets i millor salari. Aquest fet va ser escollit pels geganters per narrar una història on la Genisa i en Pere Màrtir en van ser protagonistes.

Espectacle La Revolució de Can Manyer

Espectacle La Revolució de Can Manyer

Espectacle La Revolució de Can ManyerEspectacle La Revolució de Can Manyer


Espectacle La Revolució de Can ManyerL'acte també va servir per presentar els nous vestits que portaran en Pere Màrtir i la Genisa a partir d'aquest any. Els nous vestits, els tercers de la seva història, recuperen el caràcter històric d'acord amb l'època i els personatges que representen: una ordidora i un rajoler del 1915.



I la celebració es va tancar dimecres 1 de maig amb la tradicional Trobada de Gegants  que va arribar a la seva 37a edició amb més de 20 colles convidades. Enguany la trobada va comptar amb la participació especial figures de tot Catalunya relacionades amb el tèxtil i el gremi dels rajolers.

Trobada de gegants 1 de maig 2019

Trobada de gegants 1 de maig 2019

Trobada de gegants 1 de maig 2019

Trobada gegants