Els Diabòlics Anònims celebren el seu primer quart de segle

Última revisió 12-02-2021 15:05
24/04/2019

Aquesta Festa Major dels Sants Màrtirs, els Diabòlics anònims celebren el seu primer quart de segle de vida. Per commemorar el 25è aniversari, la colla de diables ha preparat una jornada de celebració el 27 d'abril i s'han volgut envoltar de companys i amics per un espectacle de retorn als orígens.  

Aniversari diablesUna jornada dedicada al foc i a la festa i envoltats d'amics. D'aquesta manera han volgut celebrar el seu primer quart de segle els Diabòlics anònims, els diables de Vilassar de Dalt. Per commemorar aquest 25è aniversari, els diables de Vilassar de Dalt estaran acompanyats dels Diables del Vi d'Alella, els Peluts de Foc de Cabrils, els Diables d'Horta, els Espiadimonis de Felanitx, els Mansuets de foc de Vilassar de Mar, la Carbònica del Nord, els Diables de Canovelles, els Diables del Mercadal Infernal i també una colla especial formada per les 'Viejas glorias' de la colla. Els actes començaran a les 18.00 h amb una rua de tabalers pels carrers del poble i l'entrega de records de l'aniversari als caps de colla de les colles convidades. A les 21.00 h a la Plaça de la Vila tindrà lloc un dels actes centrals de la commemoració: aquest any, el tradicional versot i akelarre anirà seguit d'un correfoc que acabarà a can Rafart. Allà, els diables compartiran un sopar popular amb tot el poble i una nit de PD's posarà el punt i final a la festa.


Els Diabòlics Anònims descriuen la celebració de l'aniversari amb aquest text:

"Vint-i-cinc anys és un quart de segle, i un quart de segle dóna per molt. Ens aquests anys els Diabòlics Anònims hem crecut cremant el poble i gran part dels Països Catalans (i Euskal Herria i Occitània en alguna ocasió). Per celebrar-ho, aquest any ens hem volgut rodejar de la nostra família: els padrins, els fillols, els companys de foc i, per sobre de tot, amb el nostres veïns i veïnes de la vila, ja que sense el públic, els nostres espectacles no tindrien sentit. Per molts anys també a vosaltres, doncs, per suportar-nos. Amb aquest nou espectacle volem tornar a l'essència de la colla: el foc, el fum i la pressa. La pressa per cremar i la pressa per fer un quart de segle més cremant els carrers. Un resum de la nostra colla plasmat en un espectacle. Ens veiem entre les flames. Salut i foc!"