El 25 de novembre se celebra el Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones i Vilassar se suma a les commemoracions amb una sèrie d'activitats impulsades des de l'Àrea d'igualtat.

">

Vilassar commemora aquesta setmana el Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones

Última revisió 12-02-2021 15:05
19/11/2018

25N 2018El 25 de novembre se celebra el Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones i Vilassar se suma a les commemoracions amb una sèrie d'activitats impulsades des de l'Àrea d'igualtat.

L'Àrea d'igualtat de l'Ajuntament de Vilassar de Dalt ha organitzat una setmana d'activitats per commemorar el 25N, Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones. Els actes inclouen tallers, exposicions i xerrades, tots pensats per reflexionar al voltant del gènere i la violència. A totes aquestes activitat s'hi suma, també, un concurs d'Instagram per a joves d'entre 14 i 25 anys que proposa publicar imatges que reflexionin sobre la violència masclista.

Activitats

23 DE NOVEMBRE
Hora: 12.00 h
Lloc: Plaça de la Vila
Acte institucional
-    Benvinguda a càrrec de les regidores Mª Lluïsa Ruhí i Paula Lloret
-    Lectura del manifest a càrrec dels alumnes de batxillerat de l'institut Jaume Almera
-    Esquetxos al voltant dels estereotips masclistes i de llenguatge envers les dones, a càrrec dels alumnes de l'IE Sant Jordi i de l'institut Jaume Almera
-    L'alumnat de Vilassar de Dalt diu PROU!


24 DE NOVEMBRE
Hora: 17.00 a 18.30 h
Lloc inici: Biblioteca Can Manyer
Urbanisme i gènere, a càrrec del Col•lectiu Punt 6. Introducció i recorregut de reconeixement dels espais i carrers de Vilassar de Dalt (primera sessió).


29 DE NOVEMBRE
Hora: 19.00 h
Lloc: Biblioteca Can Manyer
Urbanisme i gènere. Taller perceptiu per reflexionar sobre la informació recollida en el recorregut de la sessió 1, en mapes de l'entorn, i enunciar propostes de millora.


21 i 22 DE NOVEMBRE
Hora: 17.30 h
Lloc: Espai Cívic Les Escoles
Violència en el llenguatge
Activitat acompanyada d'una exposició de postals en commemoració del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones. Exposició oberta del 19 al 30 de novembre a l'edifici de Can Pons.
Aquesta activitat pretén treballar expressions i/o frases fetes d'ús comú, on podrem detectar la violència verbal que pateixen les dones a través de la paraula i conscienciar-nos amb el fet que una agressió no comporta únicament una acció física, sinó que a través de la paraula també hi pot haver violència.
Organitzat per Centre Obert i Servei de Joventut


16 i 23 DE NOVEMBRE
Hora: 9.20 a 11.15 h
Lloc: Institut Jaume Almera adreçat a alumnes 4t ESO – Currículum Obert -
Repensem la moda!
Aquest taller té com objecte aprendre les tècniques bàsiques de l'estampació tèxtil a partir del stencil amb una perspectiva de gènere.
Una múltiple mirada que qüestiona el com i el per què de com ens vestim.
Customitzarem samarretes i altres peces de roba per fer d'elles peces identitàries que responguin a les nostres necessitats i a allò que volem ser i comunicar.
A càrrec de l'entitat Blanc de guix.
Organitzat per Regidoria Atenció Social de l'Ajuntament Vilassar de Dalt