L'empresa subministradora SOREA ha comunicat que del 19 al 27 de novembre es produirà un canvi en l'origen i el gust de l'aigua de l'aixeta a causa d'uns treballs de manteniment a l'estació de tractament d'aigua potable del Ter.

">

AVÍS: canvi en l'origen i el gust de l'aigua d'aixeta

Última revisió 12-02-2021 15:05
16/11/2018

aigua aixetaL'empresa subministradora SOREA ha comunicat que del 19 al 27 de novembre es produirà un canvi en l'origen i el gust de l'aigua de l'aixeta a causa d'uns treballs de manteniment a l'estació de tractament d'aigua potable del Ter.

Aigües Ter llobregat (ATLL) ha informat que ha planificat uns treballs de manteniment a l'Estació de Tractament d'Aigua Potable (ETAP) Ter, que implicaran un canvi puntual de l'origen de l'aigua que arriba a Vilassar. Normalment l'aigua subministrada al municipi procedeix de la conca del Ter i és potabilitzada a la planta de Cardedeu. A partir del dilluns 19 de novembre i fins el 27, el 75% de l'aigua que beurem provindrà de la dessalinitzadora de Blanes i el 25% restant, del Ter. Aquest canvi suposarà un gust diferent en l'aigua d'aixeta.

L'aigua del Ter té una mineralització mitjana, amb una proporció majoritària de calci i bicarbonats en la seva composició mineral mentre que l'aigua dessalada té una mineralització molt més dèbil. Tot i el canvi en el gust, l'aigua subministrada té absoluta garantia sanitària segons la normativa reguladora de les Aigües de consum humà RD 140/2003).