La pluja va acompanyar durant tot el matí la Fira del Bolet i la Natura que enguany arribava a la 29a edició. Una fira marcada per l'absència del president de l'Associació Amics dels Bolets, Manel Monjonell, i amb la incorporació de Llorenç Artigas al capdavant d'aquest esdeveniment que s'ha convertit en un referent de les fires de tardor.

">

El fred i la pluja marquen la 29a edició Fira del Bolet

Última revisió 12-02-2021 15:05
29/10/2018

Fira del Bolet 2018La pluja va acompanyar durant tot el matí la Fira del Bolet i la Natura que enguany arribava a la 29a edició. Una fira marcada per l'absència del president de l'Associació Amics dels Bolets, Manel Monjonell, i amb la incorporació de Llorenç Artigas al capdavant d'aquest esdeveniment que s'ha convertit en un referent de les fires de tardor.

Amb 29 anys d'història no es recorda una Fira del Bolet com la d'aquest any on la pluja va ser la protagonista durant el matí. Tot i això, el fred i l'aigua no van ser un impediment perquè la fira es desenvolupés amb normalitat mantenint-se com a refernet de les fires de tardor que giren entorn del bolet.

Fira del Bolet 2018

Fira del Bolet 2018

La inauguració oficial es va celebrar diumenge 28 al matí i va comptar amb la presència de les autoritats locals i convidades, entre les quals va destacar l'assistència de l'alcalde deTeià, Andreu Bosch. Els parlaments de benvinguda van estar marcats per l'absència del president dels Amics dels Bolets, Manel Monjonell, que va morir el novembre de l'any passat. Al seu lloc, i disposat a mantenir i a tirar endavant la tasca de Monjonell, hi va ser Llorenç Artigas que ha estat nomenat president de l'Associació. La regidora de Turisme, Paula Lloret, i l'alcalde de Vilassar Xavier Godàs, van tancar els parlaments inaugurals abans del tall de la cinta.

Fira del Bolet 2018

Fira del Bolet 2018

Un any més, el carrer Marquès de Barberà va acollir les parades de productes diversos, des dels més artesanals, els inevitables bolets, els embotits i formatges, passant pels cistells, les castanyes o les diverses parades de col•lectius del municipi.

Fira del Bolet 2018Fira del Bolet 2018

Fira del Bolet 2018Fira del Bolet 2018

El Museu va tornar a ser centre neuràlgic de la fira amb la mostra que dóna a conèixer les diferents espècies de bolets i n'especifica el nom científic i popular. Aquest any, acollia també un espai de record a Manel Monjonel. La degustació de la tradicional esparracada de bolets acompanyada d'un got de vi es va servir, un any més, al pati del museu que es va cobrir amb carpes aïllar-lo de la pluja.

BOLET D'OR

Al migdia va arribar el moment de fer el reconeixement públic amb el Bolet d'Or. Abans, però, els Amics del Bolets van voler tenir un record pel seu amic i company, Manel Monjonel, fent entrega a la seva família d'un recordatori i d'un cistell de rovellons. Tot seguit, van donar a conèixer la persona que rebria el Bolet d'Or 2018 que enguany va ser per Joan Rovira per la seva tasca i dedicació dins l'associació i per la seva col·laboració  amb diverses entitats i associacions de la vila. 

Fira del Bolet 2018

Fira del Bolet 2018

Fira del Bolet 2018



Notíces

La Fira del Bolet a Catalunya Ràdio