El passat dissabte 20 d'octubre es va organitzar a Vilassar una nova edició del Let's Clean Up Europe. Una iniciativa de neteja d'un espai natural per sensibilitzar el públic en temes de protecció del medi ambient, i més concretament, sobre els problemes dels residus i la netedat. En aquesta ocasió els participants van recollir al volatnt de 500kg de residus.

">

Vilassar recull 500kg de residus en una nova edició del Let's Clean Up

Última revisió 12-02-2021 15:05
23/10/2018

Let's clean Up VilassarEl passat dissabte 20 d'octubre es va organitzar a Vilassar una nova edició del Let's Clean Up Europe. Una iniciativa de neteja d'un espai natural per sensibilitzar el públic en temes de protecció del medi ambient, i més concretament, sobre els problemes dels residus i la netedat. En aquesta ocasió els participants van recollir al volatnt de 500kg de residus.

Una trentena de persones van participar dissabte passat al Let's Clean Up de Vilassar i van recollir al voltant de 500kg de quilos de residus al llarg del recorregut que va des de can Silva fins al camp de tir vell. Escombraries, mobles, roba, pneumàtics i fins i tot un videt són alguns dels objectes que es van trobar als participants a la jornada de neteja del bosc. La jornada, que també va comptar amb la participació dels ADF, va començar a les 10 del matí amb un esmorzar i la reunió prèvia amb indicacions i consells de seguretat.

Let's clean Up Vilassar

Let's clean Up Vilassar

Let's clean Up Vilassar

Let's clean Up Vilassar

El Let's Clean Up és una acció comuna a tot Europa i pensada per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura tal i com s'ha pogut comprovar amb aquesta jornada. L'acció també vol promoure la recollida d'aquests residus abocats il·legalment als boscos i deixar clar que el bosc no és un abocador. Aquesta acció s'enmarca dins la Setmana Europea de la Prevenció de Residus (EWWR) i és un projecte del programa LIFE+ de la Comissió Europea i que a Catalunya hi participen, entre altres, la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

Let's clean Up Vilassar

Let's clean Up Vilassar

Els voluminosos i residus que no es poden dipositar en els contenidors de reciclatge habituals s'han de portar a la deixalleria.

L'Ajuntament de Vilassar també disposa d'un servei de recollida de voluminosos gratuït. Podeu consultar-ne tota la informació en aquest enllaç.