Es posen en funcionament les plaques solars instal·lades a la nau vella can Manyer

Última revisió 12-02-2021 15:05
28/06/2018

Aquesta setmana s'han posat en funcionament les plaques solars d'autoconsum instal·lades a la Nau Vella de can Manyer. Aquesta instal·lació produirà uns 16.336 Kwh/any i permetrà un estalvi energètic aproximat d'uns 4.000 euros anuals.

La instal·lació solar fotovoltaica d'autoconsum generarà un màxim de 10 kW de potència que s'obtindrà de la llum del Sol i donarà servei principalment a la biblioteca de can Manyer. Aquesta instal·lació suposarà un important estalvi energètic ja que al llarg de l'any generarà 16.336 kwh xifra que representa una reducció de 78.5 tones de CO2 que no s'emetran a l'atmosfera. A nivell econòmic l'estalvi aproximat serà d'uns 4.000 euros anuals.

plaques solars can Manyer

plaques solars can Manyer

Aquesta actuació, que ha estat possible gràcies a una subvenció de la Diputació de Barcelona, s'emmarca dins les accions PAES (Pla d'Acció d'Energia Sostenible) com a mesura per a la reducció d'emissions contaminants. Es tracta d'una iniciativa europea que neix com a instrument clau per implicar els governs locals en la lluita contra el canvi climàtic, a la qual l'ajuntament s'hi va adherir l'any 2011.
Amb aquesta ja són tres les instal•lacions d'aquestes característiques que té l'ajuntament. També en disposen l'edifici de can Robinat (on hi ha ubicats els Serveis Tècnics, Viserma i Serveis Socials) i l'Escola Francesc Macià.