Vilassar acull les Jornades de debat: el futur dels sistemes naturals del Maresme

Última revisió 12-02-2021 15:05
19/06/2018

El dissabte 7 de juliol se celebrarà a la Biblioteca de can Manyer les Jornades de debat “El futur dels sistemes naturals del Maresme” en homenatge a Salvador Grau i Tort que va tenir un paper fonamental en la defensa i coneixement del medi natural de Catalunya i especialment del Maresme. La iniciativa ha estat ideada per en Josep Manel Riera, director de l'Escola de Natura del Corredor i de Xavier Tarruella, biòleg membres del Centre d'Acció Territorial i Ambiental del Maresme, amb la col.laboració de l'Ajuntament de Vilassar de Dalt i el Museu Arxiu de Vilassar.

jornades Salvador GrauAquestes jornades tenen com objectiu posar a debat l'estat de la qüestió del nostre entorn natural, recuperant l'esperit dels anys 90 on el CATAM va fer una tasca immensa en la lluita mediambientalista a la nostra comarca en projectes com la de perllongació de l'A-19, el de la C-60, la gestió de la línia de costa i de les pedreres, el tractament de la biodiversitat a la serralada, el treball de propostes per a la gestió ambiental municipal i les diferent edicions de les jornades naturalistes del Maresme.

L'acte s'organitza en homenatge al nostre convilatà Salvador Grau i Tort que va tenir un paper fonamental en la defensa i coneixement del nostre medi natural a tot el país, però especialment al seu entorn més immediat, la comarca del Maresme i la Serralada Litoral.

Les Jornades comptaran amb la participació d'experts de diferents àmbits que a través de microponències ens donaran eines per generar el debat entre tots els assistents amb la voluntat de crear un veritable diàleg compartit. Per assistir a les Jornades cal inscripció al correu: catamassociacio@gmail.com

A les 13.15 h, en un acte obert a la ciutadania i com a cloenda es farà el lliurament del Premi Drac Alat 2016 a la família d'en Salvador Grau en reconeixement a la seva trajectòria.