Sardanes amb nom de sants i de santes es van poder sentir al llarg de tot el diumenge durant el 19è Aplec de Sardanes. Un any més, el Grup Sardanista ha fet lluir al municipi la dansa tradicional catalana de la mà de cinc cobles de renom i, ha obert així, el calendari de fires i festes de Vilassar.

">

L'Aplec de la Sardana obre el calendari de fires i festes de Vilassar

Última revisió 12-02-2021 15:06
18/03/2018

Aplec de sardanes 2018Sardanes amb nom de sants i de santes es van poder sentir al llarg de tot el diumenge durant el 19è Aplec de Sardanes. Un any més, el Grup Sardanista ha fet lluir al municipi la dansa tradicional catalana de la mà de cinc cobles de renom i, ha obert així, el calendari de fires i festes de Vilassar.

Pels volts de les 11 del matí i amb les notes de les primeres sardanes de la Cobles Mediterrània es va fer la inauguració oficial del 19è Aplec de Sardanes de Vilassar. La presidenta del Grup Sardanista de Vilassar de Dalt, Rosa Maria Prats, acompanyada de l'alcalde Xavier Godàs, i de regidors i regidores de l'ajuntament, va fer el parlament inaugural agraint enèrgicament la col•laboració amb l'esdeveniment de molts comerços i entitats dels municipi. L'alcalde, durant el seu parlament, va felicitar els organitzadors pels gairebé vint anys d'Aplec i va relacionar la celebració de l'Aplec amb l'arribada de la primavera, dues cites que sempre van lligades i que omplen de vida el municipi.   
Aplec de sardanes 2018Aplec de sardanes 2018

Tot i estar a l'espera de l'arribada del fred, l'Aplec va gaudir fins a mitja tarda d'un sol esplèndid i un ambient primaveral. Des de primera hora del matí, una desena d'artesans es van instal•lar al voltant de la plaça de la Vila oferint diversitat de productes.
Un dels moments més destacats de la jornada sardanista ha estat la ballada dels alumnes de l'escola Francesc Macià que han ballat una sardana amb un estil propi i original. Els mateixos alumne d'aquesta escola han estat tot el matí fent tallers i gimcanes relacionades amb el món de la sardana.
Aplec de sardanes 2018Aplec de sardanes 2018

Durant tot el dia les sardanes es van completar amb altres activitats familiars: al matí la instal•lació d'una vaca de Llet Nostra que convidava els nens i nenes a aprendre a munyir i a la tarda una xocolatada popular.

Aplec de sardanes 2018Aplec de sardanes 2018
Imatges: Grup Sardanista Vilassar de Dalt

Les cobles Ciutat de Girona i Mediterrània al matí i la Marinada, Sant Jordi i Jovenívola de Sabadell a la tarda van ser les 5 formacions que van posar música a un aplec 2018.