Desmantellada una plantació de marihuana a Vilassar de Dalt

Última revisió 12-02-2021 15:06
19/02/2018

La col·laboració ciutadana va ser clau per iniciar aquesta investigació que s'ha saldat amb un detingut. Dins la nau llogada hi havia 900 plantes de marihuana que produïen uns 260 quilos, per un valor aproximat en el mercat d'un milió tres-cents mil euros.

Agents de la Unitat d'investigació de la Policia de la Generalitat – Mossos d'Esquadra de la comissaria de Premià de Mar (Maresme) van detenir el 13 de febrer, un home de 32 anys, de nacionalitat holandesa i veí de Barcelona com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública en la vessant del tràfic de drogues i per defraudació de fluid elèctric.  

Arran d'una informació facilitada per un ciutadà, els mossos van iniciar una investigació a l'entorn d'una nau industrial de Vilassar de Dalt (Maresme) on es podria estar cultivant marihuana al seu interior.

La investigació va permetre observar que la nau no tenia activitat empresarial i estava connectada fraudulentament a la xarxa elèctrica amb el greu risc d'incendi  que això comporta.  

Als pocs dies es va identificar i detenir un home quan entrava a l'esmentada nau, el qual va quedar en llibertat un cop va declarar a dependències policials a l'espera que el jutjat el citi pel corresponent judici.

En el posterior registre efectuat amb consentiment del detingut, es van poder localitzar un total de 900 plantes de marihuana en diferents estats de creixement i tota la infraestructura per al seu cultiu, composta per aparells d'aire condicionat, humidificadors, llums, etc.

Es dona la circumstancia que fa dos mesos ja es va desmantellar una altra plantació de marihuana, ubicada en una nau industrial de la mateixa població. En aquella ocasió es van intervenir 2100 plantes de marihuana en diferents estats de creixement. També es va poder constar la connexió fraudulenta del fluid elèctric amb el gran perill d'incendi que això provoca.

Font: Mossos d'Esquadra