Amb 301 anys d'història, la confraria de Sant Antoni fa reviure de nou la festa dedicada al patró dels traginers i dels animals domèstics, Sant Antoni Abat, una de les jornades festives més arrelades de la Vila.

">

Vilassar celebra un Sant Antoni marcat per tres segles d'història

Última revisió 12-02-2021 15:06
17/01/2018

Festa de Sant Antoni AbatAmb 301 anys d'història, la confraria de Sant Antoni fa reviure de nou la festa dedicada al patró dels traginers i dels animals domèstics, Sant Antoni Abat, una de les jornades festives més arrelades de la Vila.

A les 9 del matí ja ressonaven les campanes de l'església i les primeres notes de la cobla La Principal de la Bisbal a la plaça de la Vila. Tot plegat, anunciant l'inici d'una jornada festiva que, com mana la tradició, comença de forma protocol•lària amb una salutació entre la Comissió de Sant Antoni i les autoritats locals davant la porta del consistori.

Festa de Sant Antoni Abat

Festa de Sant Antoni Abat

A mig matí, la comitiva de la festa s'obria camí fins a can Lota on hi onejava la bandera a punt per ser despenjada i fer-la a mans de la Comissió de la Festa de Sant en Antoni que aquest any han estat els portadors de la bandera. Per aquesta ocasió especial, tots els membres de la Comissió han fet un viatge en el temps a través de les vestimentes de la casa de cal Notari i han recreat la Confraria del 1717, any en què es va crear.

Festa de Sant Antoni Abat

Festa de Sant Antoni Abat

Com ja és tradició la família Font va obrir les portes de casa seva per brindar en honor de Sant Antoni. Tot seguit, la comitiva es va dirigir a l'església on Mossèn Antoni Suriol va celebrar l'Ofici Solemne amb l'acompanyament musical de La Principal de la Bisbal.

Festa de Sant Antoni Abat

Festa de Sant Antoni Abat

Festa de Sant Antoni Abat

Festa de Sant Antoni Abat

Al punt del migdia, va arribar el moment de donar pas a un dels actes més concorreguts de la jornada, els Tres Tombs. Tal com mana la tradició, les cavalleries participants van haver de fer tres voltes a la població sempre passant per davant l'església per poder beneir els animals.

A la tarda, La Principal de la Bisbal de nou va amenitzar la festa amb el cafè-concert al bar del Casinet. En acabat, la festa es va traslladar al teatre La Massa on la mateixa orquestra va oferir un concert cantat.