La vilassarenca Xaro Mariscal de Pablos ha estat la pregonera de les festes dels Sants Genís. La seva tasca com a Defensora de la Ciutadania, la seva implicació en el teatre de Vilassar i la seva dedicació a la formació han portat a la Comissió de Festes a escollir-la com a pregonera d'aquest any. Els més petits de la vila també han tingut el seu pregonet pronunciat per Gael García membre del Consell d'Infants.

">

Xaro Mariscal i Gael García, pregoners de la Festa Major

Última revisió 12-02-2021 15:23
24/08/2017

Foto amb els pregoners i els representants de JoyeuseLa vilassarenca Xaro Mariscal de Pablos ha estat la pregonera de les festes dels Sants Genís. La seva tasca com a Defensora de la Ciutadania, la seva implicació en el teatre de Vilassar i la seva dedicació a la formació han portat a la Comissió de Festes a escollir-la com a pregonera d'aquest any. Els més petits de la vila també han tingut el seu pregonet pronunciat per Gael García membre del Consell d'Infants.

Els coets i la repicada de campanes van donar el tret de sortida, dijous 24 a la tarda, a la Festa Major dels Sants Genís que com ja és habitual arrenca amb la cercavila dels gegants de Vilassar. Una cercavila que acabava a la plaça de la Vila per donar pas a la lectura del pregó que enguany va ser pronunciat per Xaro Mariscal de Pablos.

Cercavila d'inici de la Festa Major dels Sants Genís

Cercavila d'inici de la Festa Major dels Sants Genís

Fa 5 anys que Mariscal va ser escollida pel govern com a primera Defensora de la Ciutadania de Vilassar. Al llarg d'aquest anys ha atès les demandes dels veïns i veïnes de la vila i ha mediat en temes tan destacats com el de les preferents a Bankia ajudant i donant suport als afectats. El seu discurs també ha girat entorn el teatre de Vilassar on hi té part de la seva vida com a membre de la Cúpula de Guastavino. Professionalment ha fet una gran aportació a la formació de petits i grans al poble a través de l'acadèmia Da Vinci que darrerament ha estat homologada com a Aula d'Adults de Vilassar. 

Pregó de Festa Major a càrrec de Xaro Mariscal

Pregó de Festa Major a càrrec de Xaro Mariscal

Els assistents a plaça també van poder escoltar el pregonet que va anar a càrrec d'en Gael García, membre del Consell d'Infants i que, el passat mes de març, va ser escollit com a representant del Consell Nacional d'Infància, Adolescència de Catalunya (CNIAC). García va començar el seu pregonet demanant 1 minut de silenci per recordar les víctimes de l'atemptat terrorista de Barcelona.

Pregonet de Festa Major a càrrec de Gael GarcíaFoto amb els pregoners i els representants de Joyeuse

Durant aquests dies de Festa Major, Vilassar acull una delegació del poble agermanat de Joyeuse encapçalada per la seva alcaldessa i que viuran de prop la nostra festa d'estiu.

La primera nit de Festa Major va continuar amb el sopar de pa amb tomàquet a la fresca i ball de nit amb l'orquestra Aquarium.