Aquest dimecres, la Biblioteca can Manyer i 8 biblioteques més del Maresme han participat a l'activitat conjunta 'Dibuixa'm un parc!' amb motiu del Dia Europeu dels Parcs Naturals.

">

La Biblioteca celebra el Dia Europeu dels Parcs Naturals

Última revisió 12-02-2021 15:23
25/05/2017

parcAquest dimecres, la Biblioteca can Manyer i 8 biblioteques més del Maresme han participat a l'activitat conjunta 'Dibuixa'm un parc!' amb motiu del Dia Europeu dels Parcs Naturals.

Les biblioteques d'Alella, Cabrera, Cabrils, el Masnou, Mataró, Teià, Tiana, Tordera i Vilassar de Dalt han dut a terme l'activitat 'Dibuixa'm un Parc' de manera simultània aquest dimecres per commemorar el Dia Europeu dels Parc Naturals. Durant l'activitat, un il·lustrador acompanyat d'una narradora van explicar i il·lustrar en directe tres contes: una llegenda del parc més proper a la biblioteca; un llibre propi o il·lustrat per ells en què apareix un parc, un arbre, un bosc, etc. i finalment una història inventada entre tots els infants assistents que va tenir un os, un cèrbol i una llebre com a protagonistes. Els encarregats d'explicar i il·lustrar aquestes històries a la Biblitoeca can Manyer van ser l'Anna Obiols i l'il·lustrador Subi.

parc

parc

Aquesta activitat, adreçada al públic familiar, és el primer projecte del programa “Parcs i biblioteques... naturalment!”, una iniciativa fruit de la col•laboració entre la Gerència de Biblioteques i la Gerència d'Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, que pretén donar a conèixer el territori i el patrimoni natural i cultural del seu entorn a través de projectes i col•laboracions entre biblioteques que inclouen documentals, exposicions, xerrades, tallers, clubs de lectura, rutes literàries i visites guiades.

Tots els participants, a més, van un exemplar de la guia Rutes de llegendes i rondalles per la Xarxa de Parcs Naturals, que recull 25 rondalles vinculades a diferents indrets dels espais de la Xarxa i pels quals passa un itinerari senyalitzat i les caixes il·lustrades resultants de l'activitat quedaran exposades a la sala infantil de la Biblioteca can Manyer.