En Salvador Riera ha despertat de nou per obrir les portes de la Festa Major dels Sants Màrtirs i encapçalar els actes que marquen l'inici de la festa: l'Obertura i la Renovació del Vot de Poble.

">

Portes obertes! Ja és Festa Major!

Última revisió 12-02-2021 15:24
28/04/2017

Obertura Festa MajorEn Salvador Riera ha despertat de nou per obrir les portes de la Festa Major dels Sants Màrtirs i encapçalar els actes que marquen l'inici de la festa: l'Obertura i la Renovació del Vot de Poble.

El barri de can Salvet ha estat el punt de trobada de les comparses participants a la festa d'obertura. El capgròs, Salvador Riera, ha encapçalat la cercavila fins a la plaça de la Vila acompanyat  dels quartos del poble, entitats diverses, dels gegants i gegantons de Vilassar i els Diabòlics Anònims.

Obertura Festa MajorObertura Festa Major

Un cop a plaça i seguint el protocol, en Salvador Riera ha ensenyat al poble el seu ball de festa major i ha tornat a preguntar: "Voleu Festa Major?", "Voleu Sants Màrtirs?", "Voleu que truqui a la porta de l'ajuntament?". I així ho ha fet per tercer any consecutiu, ha picat a la porta del consistori per demanar simbòlicament la Festa Major a l'alcalde, Xavier Godàs, que no ha dubtat ha obrir la porta i ha concedir novament la festa al poble. Tot seguit, en Salvador Riera i l'alcalde han trucat a una altra gran porta, la de l'església per obtenir el consentiment de Mn. Jordi Illa que, sense pensar-s'ho, ha obert les portes de bat a bat per donar pas a l'obertura dels Sants Màrtirs.

Obertura Festa MajorObertura Festa Major

Amb les portes obertes, i una església sense bancs per facilitar-hi l'accés de la gent, han anat fent la seva entrada les autoritats locals i les comparses de la Vila amb els estendards i els rams de roses en honor dels Sants Màrtirs. Els últims en entrar han estat els Gegants de Vilassar de Dalt, en Lluís i la Maria, que han ofert el tant esperat i emotiu ball dels Sants Màrtirs.

Obertura Festa Major

Obertura Festa Major

En acabat el ball, l'alcalde ha fet renovació simbòlica del Vot de Poble des de l'altar. Una tradició que data del 1654 i que es va recuperar l'any 2004. A continuació s'ha celebrat l'obertura de les relíquies dels Sants Màrtirs a càrrec de la presidenta de la Confraria, Maria Teresa Colomer, mentre l'església en ple cantava els Goigs de Vilassar. La Confraria dels Sants Màrtirs ha lliurat el seu estendard al veral del barri de La Galbanya-Sant Pere que l'haurà d'exhibir en un altar durant els dies de festa, i des d'on dilluns a la tarda, sortirà la processó per tancar la Festa Major.

Obertura Festa Major

Obertura Festa Major

Amb els actes tradicionals fets, la plaça s'ha omplert del l'espectacle de foc dels Diablons Anònims que han donat pas al sopar amb caravanes gastronòmiques amenitzat per un concert del cantautor vilassarenc Robert Poch que, en aquesta ocasió, s'ha fet acompanyar per Narcís Perich.

Obertura Festa Major

Concert Robert Poch