">

Tradició, festa i cultura van vestir la diada de Sant Jordi a Vilassar

Última revisió 12-02-2021 15:24
24/04/2017

Vilassar va celebrar Sant Jordi amb una plaça de la Vila plena de gom a gom coincidint amb una jornada festiva i acompanyada per un Sol radiant. No van faltar la vintena de parades que any rere any ofereixen els productes estrella de la diada: el llibre i la rosa.  

Diada de Sant Jordi

Centenars de persones es van aplegar a plaça per gaudir d'aquesta festa que simbolitza l'amor i la cultura a través de la rosa i el llibre.  Entre la vintena de parades que participaven d'aquesta diada hi havia les AMPES de les escoles, comerços, partits polítics, entitats i associacions diverses com Petits i Grans que van habilitar un zona amb contes per a petits lectors. També, i com cada any, l'Espai Jove i el Centre Obert van oferir tallers de manualitats pels més petits. La Comissió de Festes no va voler deixar passar l'oportunitat de convidar als nens i nenes a estampar la seva pròpia banderola de Festa Major.

Diada de Sant Jordi

Diada de Sant Jordi

Diada de Sant Jordi

Diada de Sant Jordi

Diada de Sant Jordi

Diada de Sant Jordi

Al punt del migdia, la plaça  va quedar petita per acollir la cantada final dels nens i nenes de les Caramelles que amb la darrera cançó van despertar en Salvador Riera, el capgròs vilassarenc que  marca l'inici de la Festa dels Sants Màrtirs. Aquest personatge representa el vilassarenc Salvador Riera qui va portar les Relíquies dels Sants Màrtirs fins a Vilassar de Dalt l'any 1614. Aprofitant la seva presència, l'alcalde, Xavier Godàs i el regidor de Festes, Pau Morales, van presentar el cartell de la Festa Major i les principals novetats del programa i van convocar a tots els vilassarencs i vilassarenques a l'inici de la festa que tindrà el proper dijous 28 d'abril, a 2/4 de 8 del vespre, a la plaça Onze de Setembre.

Caramelles

Presentació festa major