La Policia Local dota un dels seus vehicles amb un sistema tecnològic pioner a Catalunya de càmeres lectores de matrícules per ajudar en la prevenció dels robatoris i actes delictius.

">

Sistema pioner per a la detecció de vehicles d'interès policial

Última revisió 12-02-2021 15:24
31/03/2017

cotxe policiaLa Policia Local dota un dels seus vehicles amb un sistema tecnològic pioner a Catalunya de càmeres lectores de matrícules per ajudar en la prevenció dels robatoris i actes delictius.

Aquest sistema, cedit i instal•lat per l'empresa local Federal Signal Vama S.A, dota el vehicle policial d'una càmera lectora de matrícules. D'aquesta manera, qualsevol vehicle en moviment o estacionat pot ser detectat i guardat en una base de dades consultable. En cas de tenir algun tipus de requeriment el sistema emetrà un so d'alarma en temps real. Això serà fonamental per a la prevenció i detecció de vehicles sostrets o implicats en fets delictius com per exemple robatoris en habitatges.
Aquest sistema, que anirà coordinat amb la base de dades de la Direcció General de Trànsit i Servei Català de Trànsit, servirà per facilitar la recerca de vehicles detectats amb una base de dades global sense limitació territorial. També es nodrirà d'una sèrie de llistats de vehicles implicats en fets delictius.

Aquesta aportació de l'empresa Federal Signal Vama S.A arriba en un moment on els robatoris han augmentat, i en els cossos reduïts de Policies Locals, es fa difícil la tasca preventiva. Aquesta tecnologia pionera suposarà un reforç important en la detecció de vehicles d'interès policial que abans passaven desapercebuts aportant una prevenció real a la població i major seguretat en la operativa dels agents policials.  


Xerrada sobre consells de seguretat
L'ajuntament ha organitzat, el proper 6 d'abril,  una xerrada que vol informar sobre els consells de seguretat per la prevenció de robatoris en domicilis. La xerrada anirà a càrrec de la Policia Local i Mossos d'Esquadra i tindrà lloc a la Biblioteca Can Manyer, a les 19.30 h.

seguretat