Entre el 15 de març i el 15 d'octubre es prohibeix fer foc en els terrenys forestals i en la franja de 500 metres que els envolta. L'objectiu és prevenir els incendis forestals.

">

Comença el període de prohibició de fer foc al bosc sense autorització

Última revisió 12-02-2021 15:24
15/03/2017

Foc al boscEntre el 15 de març i el 15 d'octubre es prohibeix fer foc en els terrenys forestals i en la franja de 500 metres que els envolta. L'objectiu és prevenir els incendis forestals.

A partir d'aquest dimecres 15 de març queda prohibit encendre foc per a qualsevol tipus d'activitat, sigui quina en sigui la finalitat. Especialment no es poden cremar rostolls, marges i restes d'aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria ni fer focs d'esbarjo. Queda exclosa de la prohibició, dintre de les àrees recreatives i d'acampada i en parcel·les de les urbanitzacions, la utilització dels fogons de gas i de barbacoes d'obra amb mataguspires. Tampoc es pot fer foc per a activitats relacionades amb l'apicultura.
   
La prohibició de no encendre foc en terreny forestal està recollida al Decret 64/1995, que té com a objectiu establir una sèrie de mesures per prevenir els incendis forestals. De manera extraordinària, si s'han de realitzar determinats treballs i activitats que suposen un risc d'incendi forestal, cal demanar autorització al Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.

Més informació al web de la Generalitat de Catalunya.